21 mei 2022 12:30

P.A.J.M. Mol

Fc Ommen 3 – HTC 2. 1-0

Bekijk op gruble.smugmug.com alle foto's

Op een mooie zaterdagmiddag begon Fc Ommen 3 de wedstrijd tegen de Zwollenaren in de volgende opstelling.

Jack
Olaf Nout Maurice Marcel
Twan    Stein
Sydney
Josef Thijmen Stefan

Wissels: Dessalin en Zana

FC Ommen begon sterk aan de wedstrijd, door de Zwollenaren vroeg vast te zetten creëerde Fc Ommen veel kansen. Helaas vlogen ze er in het begin nog niet in. Ondertussen kreeg Ommen kans na kans en nog steeds gingen ze er niet in. Het had al 4-0 kunnen staan en je weet wat ze dan zeggnen, dan vallen ze er bij de tegenstander vaak erin. Gelukkig was dat vandaag niet het geval en bezorgde Sydney Flim ons een mooi cadeau.  Na een schitterende lange bal van Nout kwam Sydney 1 op 1 met de keeper. Een kans die Sydney normaal altijd afmaakt en zo was het vandaag ook het geval. Hierdoor kon Fc Ommen met een voorsprong de rust.

Na een aantal tactische wijzigingen begon de 2e helft.

In de 2e helft gebeurde er veel, het spel werd er niet mooier om maar het was een spannende pot om te kijken. HTC was namelijk niet van plan om te verliezen in Ommen dus ze klapten er vol in. Hier en daar kwamen er ook irritaties bij de Zwollenaren. FC Ommen ging mee in de emotie van de tegenstander waardoor er in de 2e helft bijna tot geen kansen. Na een opmerking van de tegenstander tegen de grensrechter ontstond er ook een opstootje. Dit heeft zo’n 10 minuten geduurd. Ondertussen werd er ook gewisseld. Zo kwam Dessalin het veld in voor twan en even later werd Zana erin gebracht voor Stefan. De 2e man die erin kwam kreeg kort voor het einde nog de grootste kans van de 2e helft. Door een goede bal van achteruit kwam Zana met een goede passeerbeweging langs zijn tegenstander. Met alleen nog de keeper voor hem schoot hij de bal hard in de hoek alleen helaas naast de goal. Na nog een paar minuten lange ballen voetbal blies de scheids gelukkig af. Een bevochten 2e helft met een uitstekend resultaat.

Bij deze wil FC Ommen onze tegenstander nog een compliment geven voor het uitstekend oplossen van het opstootje. Wij wensen hun daarom enorm veel succes toe voor in de toekomst.