3e klasse E

30 april 2022 12:30

P.A.J.M. Mol

FC Ommen 3 – Berkum 4

Op zaterdag 30 april stond de wedstrijd tussen FC Ommen 3 en Berkum 4 op de agenda. In de heenwedstrijd was Ommen de betere, maar gooide een late 2-2 van Berkum roet in het eten.

Terug in de huidige tijd, 12.30 uur was de aftrap door de knvbingepland. Echter had de scheidsrechter een ander clubblaadje, waardoor onze assistent Erik Veurink even als leidsman de wedstrijd mocht beginnen.

De basis elf voor deze wedstrijd moest op het laatste moment nog aangepast worden door een aantal spelers die nog ziek zwak en misselijk waren van de verjaardag van onze WimLex. Dit resulteerde in de volgende opstelling

Jozef

Om 12.35 uur floot de debutant Veurink senior voor de eerste keer deze wedstrijd. We zijn begonnen, althans Berkum was begonnen, FC Ommen had een aantal opstartprobleempjes. De Zwollenaren zetten hoog, tot aan de achterlijn aan toe, druk. Het lukte FC Ommen dan ook niet om onder de druk uit te voetballen, waardoor er een rommelige eerste helft ontstond. In de 11e minuut mocht de nummer 10 van Berkum de bal goedleggen om hem vervolgens met een afstandsschot/stift van +/- 20 meter over onze interim keeper Stefan Kortman (nog bedankt voor het meedoen) in de kruising werken. 0-1 Berkum. De druk van Berkum nam hierdoor iets af en FC Ommen probeerde dan ook het balletje wat meer rond te laten gaan. Helaas werd de hoop om de gelijkmaker erin te schieten de kop in gedrukt door de 0-2 voor rust.

In de rust mocht Marcel op de weide (daar had het namelijk meer van weg dan een voetbalveld) hobbelen om zich klaar te maken voor een invalbeurt. Marcel ging in de tweede helft de rol van Sven overnemen.

In de tweede helft werden de Ommenaren bij vlagen dreigender, na de wissel van Maurice voor Thijmen, waardoor Stein een tiental meters verder vooruit speelde. Via een paar slingerworpen van Olaf in het 16-meter gebied van Berkum kreeg Ommen de grootste kansen, via de kluts een bal voor de voeten van Wessel en later Jozef, alleen belandden deze ‘schoten’ over de achterlijn. Het derde en laatste doelpunt van deze wedstrijd viel in de 68e minuut uit, net zoals zo vaak dit seizoen, een corner. Aan alle facetten van het voetbal was wel duidelijk dat de mannen van Berkum er met de drie punten vandoor zouden gaan, helaas, volgende week beter. Uit naar… Kampen dit maal. Volgende week zaterdag 7 mei om 14.30 uur.