Het reserveteam van FC Ommen mag zich na tien competitieduels de trotse koploper van de 2e klasse C reserve noemen. Vorige week werd de koppositie overgenomen dus vandaag kreeg het elftal de schone taak om deze stand vast te houden en met 3 punten uit Oldenzaal terug te keren. FC Ommen had te kampen met de nodige afwezigen, maar uiteindelijk wist trainer Frankfort deze toppers uit de hoge hoed te toveren:

Jorn
Jorian – Arjen – David – Wesley (80. Dessalin)
Tom – Nick – Yannick
Milan (45. Stefan) – Jelmar – Wilmer (60. Jozef)

In een gezellig Oldenzaal floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Dat De Esch een niet te onderschatten ploeg was dat bleek wel uit hun voorgaande wedstrijden. De Oldenzaalse formatie mocht dan slechts over 6 punten beschikken, deze punten werden allen in de laatste 2 wedstrijden vergaard. FC Ommen moest dus bij de les blijven. Al na 3 minuten kregen de Ommenaren een gigantische kans, na een flinke mispeer van de keeper. Helaas schoof Wilmer zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal. FC Ommen had hierna het betere van het spel, jazeker, maar tot écht grote uitgespeelde kansen kwam het niet. Het aanvalsplan was te voorspelbaar, te gehaast, en De Esch bleef eenvoudig overeind. Ondertussen was het oppassen voor een gevaarlijke tegenstoot. Na een gezapige helft voetballen floot de scheidsrechter voor de rust.

Coach Frankfort hamerde er in de rust op dat we niet in het fysieke spel van De Esch mee moesten gaan: ,,Zij zijn beter in slecht voetballen dan wij.’’ En dus begonnen De Zwarte Parels met verzorgd voetbal de duimschroeven aan te draaien. Vrijwel de hele wedstrijd bevond zich op de helft van de geel blauwen, maar veel grote kansen waren er nog steeds niet. In de 74e minuut mocht FC Ommen één van de vele corners nemen en aanvoerder Nick besloot de bal met een ferme indraaier richting goal te jassen. De bal viel fraai in één keer in de goal. De ban was eindelijk gebroken, 0-1!  Hierna drong De Esch wel wat meer aan, onder belangstellingen van tientallen supporters. Ondertussen kreeg FC Ommen een aantal levensgrote kansen om de beslissing te bewerkstelligen. Zowel Jozef, Stefan als Jelmar kregen de bal oog in oog met de keeper niet tegen het netje aan. FC Ommen knokte en zwoegde massaal, zodat zelfs Tom last van kramp kreeg. Uiteindelijk was daar het verlossende eindsignaal, de 3 punten gingen mee in de bus naar huis.

Ommen doet uitstekende zaken in de strijd om de titel. Aanstaande dinsdag zou de Vechtdalderby om de eerste periode plaatsvinden, maar vanwege coronagevallen bij ASC is deze wedstrijd afgelast. De eerstvolgende partij is daarom de rechtstreekse clash tegen nummer twee AZSV 4. Om 12:30 wordt er op sportpark Westbroek afgetrapt. We kunnen alle support heel goed gebruiken!