Marienberg VR1

4e klasse 3

23 april 2022 12:30

A. Reurink

Voor vandaag stond wederom een wedstrijd tegen Marienberg VR1 op het programma. Afgelopen woensdagavond vertrokken we namelijk richting de velden in Marienberg voor een inhaalpot. Vandaag troffen wij hen bij ons thuis en was het doel om nogmaals 3 punten binnen te slepen na een 1-2 overwinning afgelopen woensdag.
Van de week bleek al dat Marienberg sterk was in het geven van goede, lange ballen. Die lange ballen werden ook vandaag veelvuldig door hen ingezet, waardoor wij regelmatig in een lastige positie werden gezet. Het nadeel was dat er rommelige situaties ontstonden en de bal ook vaak snel werd weggewerkt. Mede door een flinke wind van opzij werd hierdoor onnodig balverlies geleden en het middenveld te vaak overgeslagen. Marienberg kreeg in het begin veel ruimte en hadden al snel een kans die vlak voor de goal langs ging. Oppassen geblazen dus. We krijgen een vrije trap mee, waarna Eryn goed gebruik maakt van de wind en hem achter de verdediging gooit. Helaas zat de keeper er nog tussen. Ook Saskia komt daarna slim langs de verdediging, maar struint op de keeper af. Een goede pass van Judith op Emma zorgt ervoor dat daarna Sharon eronder aangespeeld kan worden. Sharon geeft een pass op Saskia, maar de keeper kan hem naast de goal tikken. Er volgt een corner die helaas niet zijn vruchten afwerpt.Marienberg blijft gevaarlijk met hun lange ballen en het feit dat de wind onvoorspelbaar blijkt. Een rommelige situatie achterin door gebrek aan communicatie geeft Marienberg de kans om te schieten, 0-1. Marienberg krijgt 3 corners op rij, waarbij Sanne de eerste 2 perfect weet te blokken en de derde rolt vlak langs de paal het veld uit. De eerste helft loopt daarna nog wat stroef door en met deze stand gaan we de rust in.De tweede helft beginnen we ook rommelig. Er worden veel kleine fouten gemaakt, waardoor het als geheel nog niet echt loopt. Dit veroorzaakt onnodig de 0-2 voor Marienberg. Er volgen zich een paar wissels na elkaar op door blessures en zieke speelsters. Zoals in de rust al werd aangegeven dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, bleek dat later ook op het veld. Er werd beter door ons getikt en meer combinaties gemaakt. Eindelijk viel de goal ook aan onze kant door een mooi schot van Judith met haar linker voetje. Hoppa, 1-2, bal pakken en door! Er zit meer in en we zoeken naar manieren om onszelf te belonen. Een speelster van Marienberg maakt daarna hands in het strafschopgebied. Ongelukkig, maar wel een penalty. Judith neemt de penalty en schiet hem netjes in de linkerhoek, 2-2.Opnieuw wordt er geroepen snel de bal uit het net te vissen en door te gaan. Ondertussen is iedereen uit de dug-out er ook bij gaan staan, spannend! In de laatste fase van de wedstrijd krijgt ook Marienberg nog wel kansen, waarbij Ayla goed uitkomt en zo een schot van Marienberg blokkeert. In een aanval van FC Ommen krijgen we nog een corner mee. Gerike neemt deze hoekschop van links en weet de bal bij Marit te krijgen die gelijk op goal schiet, 3-2!Daarna volgen er nog enkele spannende minuten, maar FC Ommen weet de stand zo te houden en sleept daardoor opnieuw 3 punten binnen. Dit was een effectieve week voor dames 2, waarin 6 punten werden binnengehaald. Zo blijven we nog in de race voor een 3e plek.De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd tegen de Zweef en staat nog niet 100% vast, maar wordt waarschijnlijk doordeweeks ingehaald op dinsdag 3 mei.