OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Na de uitwedstrijd op 29 januari tegen HTC
8-1 op een knollenveld met 6-4 verloren te hebben mochten de jongens van 8-1 op 26 maart zich opmaken voor een revanche.

Ditmaal waren Ali B en Henkie Hanenkam niet mee om de jongens van FC Ommen af te leiden, maar hadden ze hun scheenbeschermers over de sokken aangetrokken.

Ondanks de vorige nederlaag waren de voorspellingen langs de kant toch positief. Er werd gesproken over een 12-3 (Sander), 8-3 (Ramon) en 10-5 (Arjan) winst voor onze jongens. Laatst genoemde was goed voorbereid op de snel veranderende weersituatie. Hij had zijn tussenjas aangedaan, die volgens eerstgenoemde hem goed stond. Ook de spelers hadden te maken met deze weersverandering en halverwege de wedstrijd hebben ze zich ontdaan van de thermokleding.

Blijkbaar konden ze zich niet vrij bewegen in de thermokleding of was het al te warm en konden ze de kansen niet koeltjes afmaken, want na een eerste kans van HTC, werden er twee volle handen aan kansen, (door  Senn, Pepijn, Noud en Rasmus) door FC Ommen jammerlijk gemist… Ze weten wat hen te doen staat de aankomende weken tijdens de trainingen, afwerken. Het samenspel in het eerste kwart viel op, mooi om te zien dat ze elkaar zo goed kunnen vinden.

Na een goed gesprek met elkaar na de eerste 10 minuten en een tegenstander die we tegen elkaar horen zeggen “we moeten geen plannetjes maken”. Wat dat betekent weet nog niemand of het plan moet zijn dat Joyce, Joep niet meer mag verdedigen, omdat Joep toch hard weg rent. Gaat het tweede kwart veel beter.

Nadat toch HTC de eerste kans had (Dex had hierop een goed antwoord met een mooie redding) stond eindelijk de 1-0 op het scorebord (goede corner van Noud werd binnen getikt door Rasmus). Ook in het tweede kwart zagen we goed samenspel bij de jongens.

HTC nam een corner en de jongens deden er alles aan om een goal te voorkomen en gingen er voor liggen.

Na nog een aantal kansen van HTC die in het zijnet belanden scoort Pepijn de 2-0, hieraan voorafgaand een mooi samenspel door Joep en Senn. Daarna gooide Joep zijn trukendoos open en passt de bal naar Pepijn en deze speelt weer aan Joep en hij scoort de 3-0

Dex keepte een goede eerste helft en houdt de 0, mede door goed verdedigen van Teun.

Ook dit kwart is de eerste kans weer voor de tegenstander. Toeval of toch scherpte ;). Maar Noud had een goede redding. Maar helaas was Noud bij de volgende kans van HTC kansloos en stond de 3-1 op het scorebord.

Pepijn had daar een snel antwoord op en schoot een bal door een bos van benen tegen het netje aan. De 4-1 was een feit.

Nu leek opeens alles te lukken, Rasmus scoorde zowaar met links de 5-1, door goed aangeven van Pepijn en meelopen van Joep. Daar was Joep weer met zijn trukendoos en had Dex een mooi schot wat net naast ging.

De scheidsrechter floot voor einde van het derde kwart en de jongens van Van Grootel konden ff rust nemen om het laatste kwart te vlammen.

Bij 0-0 werd er trouwens nog gedanst door HTC, maar gaandeweg de nederlaag in zicht kwam hebben we dat niet meer gezien. Ook zagen we dit keer geen eerste kans voor HTC, want het vierde kwart start met een geweldige pass door Dex op Rasmus, welke op zijn beurt de bal hard in de goal schiet., de 6-1.

Helaas betekende dit wel dat HTC hierna 2 keer scoorde en het opeens 6-3 stond.

Daarna zijn er nog een aantal mooie kansen van Joep en Dex, maar deze bereiken helaas geen doel.

Dex heeft nog een mooie actie en passeert 2 spelers van HTC, die 2 koppen groter zijn dan hem, maar laat zich hierdoor niet afschikken.

Daarna ging het hard en volgde razendsnel de 7-3 (Pepijn), 8-3  en 9-3 (beiden Joep). En werd er toch nog gedanst op het veld, maar ditmaal door de jongens van FC Ommen 8-1. Een zeer mooie wedstrijd met een verdiende overwinning. Ook een kleine overwinning voor Ramon, want hij kwam met zijn voorspelling het meest in de buurt.

De volgende competitie wedstrijd staat voor 9 april thuis om 8.45 uur tegen Mariënberg op de rol. Je bent van harte welkom om de jongens aan te moedigen.