4 - 12

Marienberg JO8-1JM

1e klasse (4e fase) 05

9 april 2022 8:45

De jongens van FC Ommen JO8-1 mochten vandaag, zaterdag 9 april, voor de 3x binnen 2 maanden tegen Mariënberg JO8-1 spelen.

Begin februari werd er thuis voor de competitie verloren met 6-10. Toen speelden onze jongens best goed en stond het na driekwart wedstrijd 6-5. Echter werd door de tegenstander nog 5 keer gescoord in de laatste tien minuten. Daarna was er halverwege maart een oefenwedstrijd uit in Mariënberg, die met 6-4 verloren werd. Een leider, met weinig haar op zijn hoofd, appte na de wedstrijd “Yes, was slappe hap vandaag”. Een moeder appte vervolgens ter verdediging van onze jongens dat er wat bijzonders in de grond zit in Mariënberg…

En dat bleek ook vandaag. De gemiddelde Mariënberg JO8-1 speler is langer en breder dan de gemiddelde FC Ommen JO8-1 speler. Zeker omdat Daley en Noud (en diezelfde kalende leider) er vandaag niet bij waren. Om de afwezigheid van Daley en Noud op te vangen werden Stijn (JO8-2) en Jesse (JO8-5) gevraagd om mee te doen. Beiden wilden graag en deden vandaag hun uiterste best. Bedankt jongens.

Fysiek stonden we dus achter, maar gelet op de laatste thuiswedstrijd zou dat geen probleem moeten zijn. Toen werd HTC verdiend op zij gezet, met heel goed voetbal. Helaas was van goed voetbal geen sprake vandaag. Het was vandaag weer slappe hap. Op de een of andere manier ligt deze tegenstander ons blijkbaar niet. Het begin ging nog redelijk gelijk op en zo stond het bij de eerste pauze 1-2. Stijn had met zijn linker gescoord voor FC Ommen.

In de 2e tien minuten scoorde de tegenstander weer 2x en FC Ommen niet, dus 1-4 bij rust. In principe was alles nog mogelijk volgens de kenners. In het 3e kwart scoorde Rasmus 2x en de tegenstander 6x. Toen geloofde zelfs de uitstekend fluitende scheids, met handschoentjes, er niet meer in. Zijn humeur hoorde je achteruit gaan…

In de laatste 10 minuten scoorden de rood-zwarten nog 2x, maar was het slotakkoord voor Stijn. Hij scoorde zijn 2e van de ochtend en daarmee kwam de eindstand uit op 4-12. Ik neem aan dat Trainer Tijmen en de scheids van vandaag deze week aan de jongens haarfijn uitleggen waar het nou mis ging.