7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Op een zonovergoten zaterdagmiddag was daar de eerste finale in de nacompetitie tegen The Knickerbockers uit Grun. Voor Ommen een onbekende tegenstander. Onbekend, nou ja, Koen had vanuit Dokkum een heel boekwerk aan analyses mee teruggenomen om een ‘gedegen strijdplan’ aan te leveren. Een warme, spannende dag. Bij winst is vr1 door naar de halve finale in de nacompetitie, bij verlies sluit de successtory gelijk.

Over de wedstrijdbespreking kunnen we ook bij deze wedstrijd weer wat melden. Bij binnenkomst in kleedkamer 1 had Floris zijn creatieve geest weer laten gaan en wist zijn team klaar te stomen met het volgende citaat:

Laat je remmingen los

Laat je remmingen los en dat deed Ommen. Vr1 startte de wedstrijd zoals ze de laatste weken altijd deed met een vroege voorsprong. Al in de 3eminuut wist Luna, Martine te bereiken. De laatstgenoemde wist Ommen naar een 1-0 voorsprong te schieten. Sommige supporters hadden de goal gemist en parkeerden nét de fiets op het sportpark. Oproep aan allen, bij vrouwen 1 vanaf minuut één met de toeters en bellen gereed staan. Binnen drie minuten al op een 1-0 voorsprong in de nacompetitie, hier valt meer te halen.

Ommen zat er bovenop en overrompelde The Knickerbockers in de beginfase van de wedstrijd. Het dribbelen, drijven, jagen en samengaan werd in de 19deminuut beloond met een tweede goal. Inez wist aan de rechterflank langs een aantal speelsters te komen en kreeg de bal bij Tanja. Loepie vrij kon ze de bal binnentikken en zo stond er na amper twintig minuten spelen een 2-0 op het scorebord. Er werd intussen nog even een drinkpauze ingelast zodat ‘de zwarte panters’ de tank weer bij konden vullen om de laatste vijfentwintig minuten de score uit te breiden. Zo dichtbij dat je het bijna kunt proeven….

En dat uitbreiden gebeurde dan ook. In de 45eminuut wist Speedy Gonzales Liset, Leonie te bereiken. Met een precisieschot in het linkerhoekje stond daar de 3-0 op het scorebord. Terug naar de middenstip en weer samen jagen. Liset nam geen genoegen met een assist en verschoof de versnelling van 1 direct naar 5. De verdedigster van The Knickerbockers bleef steken in versnelling 3 en zo kon Liset vol gas door om de 4-0 binnen te schieten.

In de tweede helft werd de opstelling iets omgezet. Sommige speelsters zullen hier al een kater aan overhouden en dan moet het eerste FC Ommen feest nog beginnen. Ommen wist er lastig uit te komen en moest in de tweede helft meer verdedigen. Kansen waren er over en weer, maar echt gevaarlijke kansen kwamen meer aan de kant van The Knickerbockers. Gelukkig had Pascal de zenuwen in de eerste helft gelaten en wist een aantal pogingen te keren. Voor Ommen voelde de tweede helft als de eerste zin van Floris zijn oppepcitaat: Naar iets in de verte reiken. Het luktte niet om de vorm van de eerste helft terug te krijgen en zo werd er in de tweede helft aan beide kanten niet gescoord. Achteraf in de kantine had niemand het meer over deze helft en werden de meiden, Koen, Floris en Jan gefeliciteerd met het behalen van de halve finale in de nacompetitie.

Ook werd er na de wedstrijd afscheid genomen van twee speelsters. Sharon en Ilona sluiten na jaren inzet voor vrouwen 1 hun voetbalcarrière af. Voor de een staat er een operatie voor de deur, voor de ander een gezinsuitbreiding. Meiden bedankt voor jullie inzet en tot langs de lijn!

Aankomende zaterdag speelt vrouwen 1 de halve finale in de nacompetitie thuis tegen St. Annaparochie vr1. Als ook deze barrière overwonnen wordt, staat op 25 juni de finale gepland. Kom zaterdag kijken en support de meiden richting de weg naar promotie!