De Zweef 2

Mannen beker reserve poulefase Groep 1 08

10 september 2022 12:30

R. Hultink

Vandaag, zaterdag 10 september, stond de 2de bekerwedstrijd op het programma voor de mannen van De Boer. De vorige wedstrijd tegen Hulzense Boys ging verloren doordat de mannen uit Hulzen simpelweg een slagje te groot waren. Vandaag werd er gestart met de volgende 11 namen: Jorn, Justin, Jorian, Tom, Daan, Wisse; Noah, David, Milan; Leon V, Sem. Wissels: Leon L, Niels en Jaron.

De vorige wedstrijd tegen Hulzense boys kwamen de mannen uit Ommen snel op achterstand en ook deze wedstrijd was ditweer het geval. Al in de 2e minuut werden de aanvallers van De Zweef in stelling gebracht. Door dom balverlies achterinkonden zij er met de bal vandoor gaan en werd er simpel gescoord, 0-1 voor de mannen uit Nijverdal. Na deze vroege tegengoal waren de Ommenaren goed wakker geschud. Er werd wat beter gevoetbald door de zwarthemden en er kwamen zowaar kansen aan beide kanten. Helaas werd geen van deze kansen verzilverd in een goal, zodoende werd er gerust met een 0-1 achterstand.

In de rust werd er ingegrepen door De Boer, Leon L & Jaron werden in de ploeg gebracht en Milan & Justin bleven achter in de kleedkamer. De tweede helft begon goed voor de Ommenaren vlak na het begin van de tweede helft kreeg Sem een enorme kans maar stuitte op de keeper van De Zweef. En zoals vaker in het voetbal als je de eigen kansen niet benut krijg je vanzelf de deksel op de neus. Een goedlopende aanval van De Zweef werd bekroond met een doelpunt 0-2. De FC was hierna even goed de kluts kwijt want kort na de hervatting van de wedstrijd werd er gruwelijk in de fout gegaan door Tom. Een terugspeelbal op Jorn werd compleet verkeerd geraakt en de bal werd panklaar op de zestien meter gelegd. De Spits van De Zweef was er als de kippen erbij om de bal zo onder Jorn door te schuiven. Na deze twee tegengoals begonnen de Ommenaren de draad weer op te pakken, dit leidde zowaar tot een goedlopende aanval met als eindstation Jorian die een geweldige individuele actie in huis had. Op de achterlijn speelde hij een verdediger uit en werd de keeper omspeeld om daarna de bal in het doel te schieten, 1-3. Na nog enkele kansen gecreëerd te hebben maar geen doelpunten kwam de zweef in de 90’ minuut nog eenmaal richting de goal van Jorn, dit leidde tot de 1-4, tevens de eindstand van de wedstrijd.

Zaterdag 17 september staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen de mannen van Achilles ’21 uit Hengelo.