Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 11

7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Opstelling

Op zaterdag 3 september stond de eerste officiële wedstrijd op het programma. Voor de strijd om de beker kwam FC Dalfsen op bezoek.
We begonnen in de volgende opstelling:
Senna op doel.
Jesse, Milan O, Mathijs, Ruben.
Kian, Teun, Tim
Koen, Tijn T en Dylan
Pepijn en Wilco stonden wissel.

We begonnen de wedstrijd wat slordig. Hier en daar was het nog wat wennen. Dat was te merken aan de communicatie. In het eerste half uur ging het veel heen en weer. Dalfsen kreeg een aantal redelijk grote kansen. Niet door het goede spel van hun, maar door het fout communiceren van ons zelf. Gelukkig leidde het niet tot een goal. Zelf kregen we ook nog een aantal kansen. Tim en Dylan werden beide een keer 1 op 1 voor de keeper gezet. Helaas kon het niet resulteren in een doelpunt. In de 35e minuut kwam Tim, na een uitstekende bal van Ruben, er door op de flank. Hij gaf hem voor, maar de verdediger van Dalfsen zat er voor. FC Ommen voelde aan dat een goal eraan zat te komen en ging hoge druk zetten. Door een kleine misverstand in het druk zetten voetbalde Dalfsen zich eronder uit en dit leidde tot de 0-1 40’. Met deze stand gingen we ook de rust in. De tweede helft gingen we wat hoger op staan. Dalfsen had het hier lastig mee. In de 50e minuut werd Koen na een uitrap van Senna een op een voor de keeper gezet. Koen rond geweldig af en zet de stand op 1-1! FC Ommen gaat door en voelt dat er meer in zit. In de 55e minuut wordt Tijn aangespeeld aan de linker kant, hij zoekt de verdediger op en geeft de bal voor. De voorzet komt tegen de centrale verdediger van Dalfsen aan en valt zo in eigen goal. 2-1. Nu vasthouden! Na de 2-1 trapt Dalfsen af en in een mum van tijd is het alweer 2-2. Blijf nou scherp werd er een minuut geleden nog geroepen. Ommen voelt dat er meer in zit dan 2-2 en blijft Dalfsen vol onder druk zetten. 5 minuten na de 2-2 wisselt FC Ommen. Pepijn en Wilco komen erin voor Milan en Teun. FC Ommen blijft goed spelen. Tijdens de opbouw van Dalfsen zet Tim de centrale verdediger flink onder de druk, wat leidt tot het veroveren van de bal. Tim passt de bal op Dylan en die schiet in een keer vanaf de 16 in de verre hoek. 3-2 in minuut 85. FC Ommen vecht en houd uiteindelijk stand. De eerste officiële wedstrijd wordt winnend afgesloten.