FC Ommen verzuimt zichzelf lucht te verschaffen - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Ommen verzuimt zichzelf lucht te verschaffen

FC Ommen verzuimt zichzelf lucht te verschaffen

FC Ommen 1

1 - 2

Olympia'28 1

Jorn Hekman (schot)
Assist: Tom Simons

Competitie

3e klasse C

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

P. van der Zwan

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com (maandag meer.....)

Ommen – FC Ommen liet in de meest recente competitiewedstrijd koploper Heerde met de schrik vrijkomen. De jonge ploeg van Yves Heskamp kwam op eigen terrein sneu weg (0-1). Op het laatste fatale tikkie na was het in orde. In wezen was de thuisploeg voetballend de betere partij. Maar ja, in voetbal doen we niet aan stijlprijzen, het gaat om de knikkers, of eh om onduidelijkheid te voorkomen, doelpunten. Hoe leuk ook het vertoonde spel en getonde inzet, het wordt langzamerhand wel tijd het aardige spel om te zetten in tastbaar resultaat. Er moet snel worden gesprokkeld. Punten pakken, om weg te blijven van de besmette plekken. Voor tegenstander Olympia ’28 geldt hetzelfde. Met zeven punten op het conto een schamel puntje meer dan de FC, maar de formatie van Hans Roeland deed daar een potje  langer over dan de tegenstander uit Ommen. De inzet vooraf is duidelijk: wie verschaft zichzelf lucht en wie voelt de strop knellen om de nek en moet schielijk achterom kijken, hopende dat de ploegen in de onderste regionen ook steken laten vallen. 

Ai, ai, ai, Heskamp zat na afloop hevig in de baalmodus. De trainer van FC Ommen moet deze week maar geen staatsloten kopen, want Vrouwe Fortuna laat hem in de steek. De bezoekers uit Hasselt waren op Westbroek spekkoper. Paal, lat, twee afgekeurde goals van Simons en Flim, een vlaggrage lijnrechter, het zat de FC zwaar tegen. Het enige dat mooi was in Ommen-Oost was het weer. Lente in november, maar niet in de hoofden van iedereen met een warm kloppend hart voor de FC. Onweer. Wat is dat toch voor gesodemieter? Nauwelijks op gang moesten de beschermelingen van Heskamp in de achtervolging. Vrije trap. De zwarthemden staan niet goed. Verdediger Koen Holthof staat volkomen vrij en kopt de Derbystar met een zeikerige boog tot in het heiligdom van Stefan Kortman. Alweer een vroege achterstand. Een presentje van de thuisclub voor Sint Maarten, met een dag vertraging. De thuisclub zet koers richting de kist van Nigel Smit. Olympia schakelt in de overlevingsmodus. De thuisclub loopt tegen een groene muur. Ram weg dat kreng, luidt het parool. Na een half uur stuitert zo’n in paniek gelanceerde raket voor de Adidasjes van Valéry Leusink. Weer wordt achterin kakkerig ingegrepen en even later licht het scorebord op naar 0-2. Met de onderbreking in aantocht schiet Jorn Hekman eindelijk de hoop terug in de harten van het thuispubliek.

De 2-2 kan niet uitblijven zo is halverwege de gedachte, niet alleen bij de supporters in het clubhuis, maar ook bij de clubbonzen in de bestuurskamer. De FC is bovenliggende partij. Oorzaak: Olympia ’28 mist volgens de eigen supporters enkele belangrijke sterkhouders. Maar het was zo’n dag waarop het onvermijdelijke niet gebeurde. De 1-2 bleef staan, ondanks een ongekend scala aan mogelijkheden en levensgrote kansen. Om je de haren uit de schedel te trekken. Mijn koninkrijk voor een afmaker moet Heskamp gedacht hebben. “On-ge-loof-lijk”, treurde de keuzeheer van de thuisclub na afloop, met gruis op het gelaat. “We zijn deze competitie nog geen enkele keer weggespeeld. Ook vandaag zijn we voetballend de bovenliggende partij, maar die bal wil er maar niet in.”   

Heskamp stuurde de volgende spelers de wei in: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Ramon Schuldink, Jorn Hekman, Milan Pierik (77. Floris Mensinga), Maarten Bel, Marvin Veerman (77. Maarten Schoemaker), Jesse de Lange (18. Sydney Flim, 70. Wesley Mulder) en Tom Simons.

Stand 3C: Heerde 6-18, Dieze West 6-16, Rouveen 6-12, Olympia ’28 7-10 (15-10), VHK 7-10 (16-16), Zwolsche Boys 7-10 (5-10), Lutten 6-9 (14-10), ASC ’62 6-9 (9-16), Hattem 6-7, FC Ommen 6-6, Dedemsvaart 7-6 (10-13), Hardenberg ’85 7-6 (10-21) en Avereest 7-4.

Zaterdag speelt FC Ommen in en tegen Hattem. Op sportpark ’t Achterveen wordt om half drie afgetrapt. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!