Oeps…. Vergeten - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Oeps…. Vergeten

Oeps…. Vergeten

FC Ommen JO9-1

6 - 7

Den Ham JO9-1

Pepijn Pot (schot)
Joep Buiter (intikker)
Noud Rensink (schot)
Rasmus Prins (schot)
Pepijn Pot (schot)
Pepijn Pot (schot)

Competitie

1e klasse (3e fase) 09

Datum

28 januari 2023 8:45

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

De opmars voor deze week begon eigenlijk al na afloop van de wedstrijd van vorige week. Toen we in alle euforie na het winnen van de eerste competitie wedstrijd tegen Hellendoorn weer in Ommen aankwamen bleek dat Sem, van het illustere trainers duo Sem & Shaq, de iPad met alle winnende strategieën in ‘Helderen’ had laten liggen.

In volle vaart, nog sneller dan op de heenweg, is Sem weer richting de Twentse (of is het nog net Sallandse..) club gesneld om zijn technologisch klembord snel op te halen. Gelukkig lag het ding nog op de koffietafel al is niet bekend of de ‘Boys van Helderen’ de winnende strategie van die dag gewist hadden. Terwijl ik over de koffie(tafel) verder mijmer zijn we bijna een week verder. Het team had een goede voorbereiding met pittige trainingen. Teun volgde woensdag nog een Masterclass Communicatie op de Universiteit Twente en vrijdagavond heeft bijna het hele team onder leiding van Nico en Edwin de laatste innovaties in voetbaltechniek eigen gemaakt. Kortom als we zaterdag niets zouden vergeten dan zou alles goed komen.

Zaterdagmorgen ging bij iedere speler al vroeg de wekker. De iPad van Sem zat veilig in zijn tas, Jannie Paparazzi was al vroeg aanwezig voor een eerste kopje koffie en de mannen hadden er zin in. Tijdens de warming up moest Joep nog even op zijn gewone schoenen spelen want de voetbal schoenen lagen nog thuis. Wie daar verantwoordelijk voor was is een beetje een grijs gebied maar laten we zeggen dat Sander op weg ging om ze te halen. Gelukkig zorgen Sem & Shaq altijd voor een ruime warming up zodat er tijd is om even heen en weer te rijden voor vergeten schoenen. Hoewel je met een Seat Leon niet zo heel veel tijd nodig hebt. De coach van de tegenstander had volgens enkele toeschouwers dezelfde communicatie masterclass gevolgd die Teun had gedaan want aan onze kant van het veld was duidelijk te horen dat de mondjes van de spelers dicht moesten. Gelukkig hebben wij altijd de stadionomroeper in ons midden dus toen er tijdens de wedstrijd te snel ingegooid werd na een overtreding was dat in Den Ham nog te horen. 

Daar was het fluitsignaal voor de aftrap en de mannen begonnen aan een sterk eerste kwart. Er werd een bakje heet water en koffie voor de aanwezige toeschouwers gehaald. Maar omdat we niet op ons normale veld speelden (stress zo op de vroege ochtend) was de weg naar de kantine langer dan normaal. Onthouden hoeveel koffie je nodig hebt is dan soms, als de jaren gaan tellen, zeer lastig. Ik denk dat Sem & Shaq zich de hele wedstrijd hebben afgevraagd waar de zo broodnodige koffie bleef op deze frisse vroege zaterdagmorgen. Pepijn zag kans om een mooie 1-0 te maken en ook Senn en Rasmus hadden een mooie kans maar die resulteerden niet in punten. De mannen achterin deden hun werk goed waarbij Dex de duels niet uit de weg ging en Teun een corner het doel uit kopte. Met Noud als keeper hielden ze de 0 op het bord. Het 2de kwart werd Den Ham sterker en waren de mannen van Sem & Shaq even vergeten wat de strategie was (of hadden de Boys van Helderen vorige week toch die strategie gewist op de vergeten Ipad). Onze mannen kwamen 1-2 achter door een corner maar vlak voor rust knalde Joep er nog 1 in en stonden ze weer gelijk.

Na rust leek het wel of de mannen echt vergeten waren waarom we daar waren al zagen we wel mooie samenspel momenten maar vergaten ze deze af te maken met doelpunten. De Hammer mannen vonden het doel wel en keeper Senn moest hard aan het werk. Helaas kon hij en zijn achterhoede van Daan en Dex niet voorkomen dat het 3-6 werd. Het spel werd hier en daar wat harder met blessures aan Ommense zijde. Om in de woorden van René van Meurs te spreken leek het wel of ze “Speelden voor het geluid van krakend bot”. Daan liep van het veld af met pijn en Joep kreeg een harde tik tegen zijn enkel. Rasmus vergat zijn mond dicht te doen en verloor in een duel met Pepijn zijn tand. Kortom niet de beste helft van onze mannen. Na een peptalk van Sem gingen de mannen er weer vol voor en door een goal van Rasmus (4-6) en twee maal door Pepijn (5-6 & 6-6) kwam er weer hoop in een goede afloop. Helaas duurde het laatste kwart net te kort om de opmars om te zetten in winst terwijl de Hammenaren nog wel ons doel vonden.

Eindstand 6-7 omdat onze mannen vergaten te winnen. Mocht je de komende tijd verdwaalde schoenen, een iPad of tanden vinden nabij FC Ommen neem contact op met de leiders van Jo9-1 of kom volgende week naar Vroomshoop maar neem dan zelf even koffie mee!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!