Lana Zijda (schot)

4e klasse (2e fase) 17

3 december 2022 10:30

Het jongste meidenteam van FC Ommen mocht zaterdag 4 december voetballen tegen Langeveen.

De week ervoor werd nipt verloren van HHC. Volgens de kenners was dit een onterechte nederlaag want de meiden uit Ommen waren beter dan de jongens uit Hardenberg. In het spel is duidelijk een stijgende lijn te zien.

Helaas startten de meiden dit keer wat afwachtend. En dat zorgde binnen een korte tijd al voor 3 doelpunten voor tegenstander Langeveen. Het was duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden.

Was de tegenstander vandaag een maatje te groot, of waren de meiden wat te afwachtend? Dankzij goed keeperswerk van Isabelle bleef de schade in de eerste helft beperkt tot 0-4.

In de rust werd besloten dat Iris ging keepen in plaats van Isabelle. Iris kon helaas niet voorkomen dat er in de 2e helft nog 5 keer gescoord werd door Langeveen. Tussendoor maakte Lana gelukkig nog de eretreffer voor FC Ommen. Einduitslag dus 1-9. Een wedstrijd om snel te vergeten qua uitslag.

Voor de winterstop spelen de meiden nog 1 keer competitie. Uit tegen DKB. Na de winterstop is iedereen van harte uitgenodigd om ook eens bij dit team te komen kijken.