Het 2e team van FC Ommen is momenteel de trotse koploper van klasse 2F. Vandaag stond als koploper het deul tegen de hekkensluiter op het programma namelijk Bergentheim 2.  Dit varkentje moest nog even gewassen worden alvorens het volgende week tegen de nummer 2 zou aantreden.

Na een tocht richting het altijd frisse en koude Moscou begon FC Ommen in de volgende opstelling:

Mark
Daan - Niels - Maurice - Jorian - Ramon
Leon L. - Tom - Stein
Julian - Milan

Vooraf werd verteld dat Bergentheim vooral via een lange bal gevaarlijk probeerde te worden en dat klopte helemaal. Hierdoor had FC Ommen veelal de bal en probeerde het doormiddel van veel lopende mensen kansen te creëren, dit ging eigenlijk heel goed. De zwarte parels deden hun best om door de defensie van de groen witten heen te spelen en kwam tot aardig wat kansen echter, was het lang wachten op de 0-1. Na enkele gevaarlijke corners leek de 0-1 in de maak vanuit een vrije trap alleen constateerde de lijnsman dat Julian buitenspel stond. Dit zou niet de eerste beslissing zijn van de scheids waar vraagtekens bij gezet konden worden.
Maar goed, en door, nog steeds 0-0 en Ommen had het betere van het spel. Na 25 minuten was het dan uiteindelijk Stein die de ban brak nadat hij vanuit een scherp aangesneden vrije trap van Luitjens de bal op een geweldige wijze verlengde 0-1!
Hier na ging Ommen door met het goede en felle spel en bleef het gevaarlijk worden. In de 42ste minuut was het Tom die de ruimte in liep wat opgemerkt werd door Jorian die met een perfecte dieptebal Tom lanceerde, Tom zag de keeper uit zijn doel komen en twijfelde geen moment, 0-2!
Rust!

In de rust werden er een aantal omzettingen gedaan om nog meer druk op de bal te krijgen de wissels waren alsvolgt:
Uit: Maurice, Julian, Leon L.
In: Noah, Wesley, Leon V.

De tweede helft vloog Bergentheim erop en werd het van FC Ommen kant snel minder, dit leidde eigenlijk tot weinig dan wel geen kansen voor de bezoekers. De grip leek weg waarbij dat de eerste helft echt ondenkbaar was. Hierdoor werd er na 10 minuten in de tweede helft de laatste fitte wissel ingebracht. Uit: Milan, In: Wessel

De wedstrijd werd steeds feller en dit bracht Bergentheim juist meer in hun kracht. Na ongeveer 60 minuten kreeg Tom een rotschop waardoor hij eigenlijk niet verder kon alleen de wissels waren er al doorheen. Alleen de eveneens geblesseerde Sem zat nog aan de kant, dus niet zeuren en doorgaan. Echter zag je dat dit het spelbeeld nog minder ten goede kwam. Na een korte combinatie in de buurt van de 16 wisten de groen witten het net te doen bollen, 1-2… in de 82ste minuut werd Tom er dan toch afgehaald en kwam Sem voor hem in de plaats.
Enkele minuten later moest Niels na een dieptebal van de tegenstander in de 16 noodgedwongen aan de noodrem trekken! Penalty Bergentheim! Mark wist er nog een hand tegenaan te krijgen maar net onvoldoende… 2-2! Zou het dan nog helemaal misgaan voor de FC? Dat gelukkig niet, er werd nog een klein kansje gecreëerd vanuit de bezoekers kant. Echter was het een wereld van verschil, de eerste en tweede helft en de groen witten waren dan ook uiterst tevreden met een punt.

Gelukkig bleek aan het einde van de middag dat de concurrent eveneens punten hun punten hadden gedeel waardoor de Zwarte Parels nog steeds 1 punt voor staan op de Hellendoorners.

Volgende week? De nummer 1 tegen de nummer 2 op sportpark Weerkomm’n!
Komt dat zien! Zaterdag 22 april, FC Ommen - V.V. Hellendoorn, 12:00 uur plaatselijke tijd is de aftrap.