Helpman VR1

1e klasse B

14 oktober 2023 14:30

Anoniem

Op een zonnige herfstdag, 14 oktober 2023, stond er een spannende wedstrijd op het programma voor FC Ommen vrouwen 1. De zwarte veulens zouden het opnemen tegen Helpman vrouwen 1. De wedstrijd begon met FC Ommen die de aftrap nam. De bal vloog richting Inez, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel. Desondanks liet FC Ommen zich niet uit het veld slaan. Robin toonde haar klasse met een mooie verdedigende actie. Ze onderschepte de bal en stuurde deze richting de goal van Helpman. Helaas bleef een doelpunt uit. Ommen creëerde nog een aanval vanuit de achterhoede, wat resulteerde in een corner, maar ook deze kans bleef onbenut. Daarna kreeg Helpman de mogelijkheid om gevaarlijk te worden toen ze een corner kregen, maar ook zij slaagden er niet in om te scoren. In de 22e minuut kreeg Ommen een vrije trap, maar ook deze kans werd niet benut. Pascal toonde haar kwaliteiten met een aantal mooie reddingen. Met een brilstand van 0-0 gingen beide teams de rust in.

De tweede helft bracht meer spanning en sensatie. In de 49e minuut scoorde Helpman de openingsgoal, waardoor ze op een 0-1 voorsprong kwamen. Daarna ging de wedstrijd over en weer. Niet veel later werden Marit en Ilse gewisseld voor Amy en Liset. Liset bleek een gouden wissel te zijn, want ze scoorde de belangrijke gelijkmaker, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Beide teams toonden vastberadenheid in hun acties, maar uiteindelijk was het FC Ommen die aan het langste eind trok. In de 80steminuut kwam Ommen er via de rechterflank uit. De bal werd voorgegeven in de zestien waar Inez de bal binnen kon schieten! 2-1. De scheidsrechter voegde nog zes extra minuten toe aan de wedstrijd, maar uiteindelijk klonk het verlossende eindsignaal. FC Ommen vrouwen 1 had met een stand van 2-1 de overwinning behaald tegen Helpman vrouwen 1. Na een valse competitiestart heeft Ommen zich herpakt richting de weg naar boven.