Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Op een winderige dag op 28 oktober 2023 speelden wij, Ommen, een intense wedstrijd tegen Putten. De aftrap was voor Ommen en meteen ging wij in de aanval. De eerste 10 minuten zijn wij vele malen sterker en zelfs onze vaste linksback Floor heeft nog een goede doelpoging. De aanvallen gingen over en weer, maar plotseling brak Robin door en gaf een perfecte voorzet op Liset. Helaas weerstond de keepster van Putten onze aanval alweer. Van achter kregen wij instructies van Luna die al een paar keer liet merken dat de bal laag in de hoekjes moest.

Na een aantal geweldige aanvallen via de flanken legde de scheidsrechter het spel opeens stil. Na 15 minuten spelen moest de scheidsrechter het veld verlaten, omdat zijn hamstring besloot om met pensioen te gaan na al die sprintjes! Een mooi moment voor ons om even uit de rusten en naar de kleedkamer te gaan om de tactiek opnieuw te bespreken. Na 10 minuten kon het spel weer verder worden gespeeld. We begonnen weer redelijk sterk en dat resulteerde in een laag ingeschoten goal van Robin. Er is dus toch nog geluisterd naar Luna😉. We kwamen op voorsprong, 0-1. Maar ons spel verslapte, Putten kreeg kansen en scoorde, waardoor het 1-1 werd. Daarna maakte wij nog wat overtredingen om te zorgen dat het 1-1 bleef. Hierdoor kreeg Luna een gele kaart. Vervolgens kwam Ommen er via Robin weer een keer goed uit, echter resulteerde dit niet in een goal. We bleven vechten, maar na een slordige omschakeling kreeg Putten nog een kans die gelukkig op de lat belandde. Meteen daarna maakte Inez een mooie solo actie, waarbij ze bijna scoorde. Vlak voor rust kwam Putten er nog een keer uit, maar na een goede redding van Pascal konden we enigszins opgelucht de rust ingaan met 1-1.

In de rust bespraken we onze strategie en deze werd prima opgepakt de tweede helft. Ommen creëerde steeds meer kansen. Ilse werd gewisseld voor Marit en Inez schoof weer door naar de spits. We konden de tweede helft goed druk uitoefenen op de tegenstander, doordat Sacha extra energie overhad. Ze hielp regelmatig mee met de aanval aan de rechterkant wat zorgde voor veel gevaarlijke kansen. Ommen begon steeds meer te voetballen en op elke linie namen wij de overhand. Liset en Martine kregen kansen, maar het doelpunt bleef uit.
Vanaf de 70ste minuut werd Robin vaak onnodig aangepakt door de tegenstander waardoor ze niet altijd mee kon doen met de aanval, omdat de pijn toch wel opliep. Gelukkig stond onze Sacha weer paraat om te helpen. Luna kwam ook nog regelmatig goed inlopen vanaf achteruit, maar dit resulteerde helaas tot geen goal. In de 80ste minuut kwam er toch nog een vrije trap voor Putten. Inez zag dat we nog niet goed stonden en blokkeerde de vrije trap; nog een gele kaart voor Ommen. Inez zette dit meteen recht met wat goede acties voorin, maar een goal bleef uit. Roos probeerde het ook nog een keer, want zo goed kan de keepster toch niet zijn?
Het eindsignaal klonk en we verlieten het veld met teleurgestelde gezichten. We beseften dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen, vooral omdat wij in de tweede helft de betere ploeg waren.
Maar soms zit het mee, en soms zit het tegen.

We blijven hard werken en zien jullie graag zaterdag 4 november langs de lijn. We spelen dan thuis tegen HZVV vrouwen 1 op veld 1!