7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Op een mooie zonnige zaterdagochtend in oktober zoeken de mannen van JO11-3 de plastic grassprieten weer op op sportpark Westbroek . Tegenstander van vandaag is Bergentheim JO11-1. Iets later dan de gebruikelijke 8.45u wordt er door de scheids van dienst voor het eerst gefloten.De missie voor vandaag is duidelijk: plezier en strijd leveren! Geen grootse verwachtingen na de voorgaande verwachtingen en min of meer een  verplicht nummertje in de eerste fase. Bergentheim neemt vanaf het begin de leiding en met gedegen positiespel proberen de bezoekers een gaatje in de Ommer defensie te vinden, maar de thuisploeg staat georganiseerd en compact. Hierin zien we voorzichtig toch wat positieve veranderingen komen en lijken de wekelijkse voorbereidende speeches van leiders Ronald en Marc enig vrucht af te werpen.Helaas komt er naar ca. 8 minuten een droge knal uit de tweede lijn die Abel verrast en passeert, 0-1. Niet veel later is Abel wel goed bij de les en met een katachtige reflex houdt hij tegen, maar bij een volgende aanval staat het toch 0-2. FC Ommen komt weer in het gebruikelijke spelbeeld terecht;  tegenhouden en wegwerken.
In het tweede kwart een soortgelijke situatie, FC Ommen houdt de linies compact op elkaar en weet elkaar in aanvallend opzicht niet goed te bereiken, daar waar Bergentheim nog wel weet te scoren 0-3 en 0-4
Halverwege maken we, zoals al eerder, de balans weer op en wordt helaas weer pijnlijk duidelijk dat deze klasse (voor nu) te hoog gegrepen is. Bergentheim laat het ook weer aan Ommen maar weet nog wel te scoren 0-5 en 0-6. Met kleine schoten op doel van Pim en Sami zijn de kansen van FC Ommen wel benoemd.
In het laatste kwart van de wedstrijd maakt Bergentheim nog wel aanstalten om het doelsaldo op te krikken en komt tot 0-7 en 0-8. FC Ommen kwam over de gehele wedstrijd tot wat spaarzame kansjes, meer mag ik het niet noemen.Een zware periode in de tweede klasse heeft dit team achter de rug. Het is echter wel belangrijk te benoemen dat de jongens toch wekelijks weer gedreven en gemotiveerd de trainingen en wedstrijden te lijf gaan. Het is zeker niet makkelijk om plezier in iets te houden, waarvan je op voorhand al weet dat het min of meer kansloos is. Hopelijk zal deze veerkracht en een nieuwe indeling leiden tot betere prestaties en meer plezier!

Na deze wedstrijden zullen de teams opnieuw beoordeeld worden en opnieuw worden ingedeeld. Daarom is op het moment van schrijven niet geheel duidelijk wanneer de volgende wedstrijd zal zijn.