14 september 2023 18:30

M. Smit

Donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen excelsior (Rijssen) op het programma. Weliswaar niet in een mooi stadion zoals afgelopen zaterdag, maar thuis in het avondzonnetje met lekker veel support aan de kant, waren de omstandigheden meer dan prima.
Vanaf het begin waren we gretig en toonden we enorme vechtlust.
Dit fanatieke spel resulteert na nog geen 5 minuten spelen in de 1-0: een goed schot van Mila wordt gestopt door de keeper, maar deze wordt door een alerte Anke alsnog binnengetikt.
We blijven goed druk zetten, maar na 10 minuten valt helaas toch de 1-1: een vrije trap voor excelsior wordt raak geschoten in de kruising.

Door deze tegenvaller laten we ons gelukkig niet ontmoedigen en blijven we hard werken en goed voetballen. Na een mooie combinatie weet Leah de 2-1 binnen te schieten en niet veel later valt vlak voor rust ook nog de 3-1: Ieke raakt in eerste instantie de lat, maar weet daarna alsnog binnen te tikken.

Ook na de rust blijven we goed spelen: achterin wordt er nagenoeg niets weggegeven en op het middenveld en voorin wordt er goed gecombineerd wat een groot aantal kansen oplevert. In de 40e minuut weet Leah zo'n kans te benutten en een paar minuten later tikt zij ook de 5-1 binnen.
Excelsior krijgt dan net als in de eerste helft een vrije trap die wederom goed wordt genomen, maar onze keeper Sterre weet deze met een prachtige redding tegen te houden.
Daarna is het laatste doelpunt ook voor FC Ommen: Ieke weet raak te schieten na een mooie actie. Eindstand 6-1! Een mooie teamprestatie in een pittig duel. Zaterdag spelen we thuis om 10.30uur tegen HHC Hardenberg.