Lana Zijda (schot)

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 13

14 oktober 2023 8:45

G Hallink-Merjenburgh

Het is zaterdag de zon schijnt lekker weer voor een voetbalwedstrijd. De meiden hebben er zin in. Goed begin want eindelijk waren onze shirts bedrukt met de sponsor ING. We hebben lekker getraind en doel was om de flow van de training mee te nemen naar de wedstrijd. Goed plan kijken of de uitvoering ook lukt. Iedereen zocht z'n shirt met favoriete rugnummer en tijd voor warming up. Zonnetje voelde fijn veld was erg nat en daardoor kan de bal doorschieten scherp opgemerkt door Isabel onze keeper. Tijd voor de opstelling een paar wijzigingen gedaan en aftappen. Beetje zoeken naar de nieuwe plek op het veld voor paar spelers maar daar kwam Mila met een perfect schot 1-0. Feestje werd gevierd als team en de flow van de training zat er nog steeds in. We spelen verder komen er niet helemaal goed uit en daar maakt ZAC goed gebruik van daar was de gelijkmaker 1-1. Isabel heeft aan niet meer te kunnen keepen vanwege de blessure aan haar vinger. Floor pakt het keepershirt aan en gaat dapper in de goal staan. Isabel neemt de plek van Floor over en we gaan verder met tweede kwart. We zakken beetje weg en spelen slorsog voetbal waardoor er een vrije kans voor ZAC komt en die maken ze af helaas 2-1 achter. Tijdens de rust gaan we wat aanpassingen doen waardoor we hopen de flow weer terug te krijgen. Fay speelt samen met Iris op het middenveld en Lana en Kensi nemen de aanvallende taak op zich. Huwet, Fleur en Manoah nemen de verdediging voor hun rekening. Isabel en Mila pakken even rust. Daar gaan we op jacht naar de gelijkmaker. Die is onderweg want Lana scoort met een mooie indraaier de 2-2. We gaan door naar de voorsprong met een snelle rush speelt Fay de tegenstander uit maar die maakt een lelietje overtreding waardoor Fay het veld uit moet en Mila haar plaats over neemt. Een klein foutje achterin zorgt voor opnieuw een voorsprong voor ZAC 3-2 voor de Zwollenaren.
We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd een paar keer pech met de bal op de lat en paal of net naast. We gaan kleine pauze houden zonder wedstrijden. Hopen dat alle meiden weer fit aan het tweede del van de competitie kunnen starten om opnieuw te laten zien wat we in huis hebben. Dat het meer is dan we de laatste weken hebben laten zien is duidelijk.