13-1 sleept drie punten uit het vuur in Zwolle

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) B

Stadionplein 25
8025CP
ZWOLLE
tel. 038-4531186

Voor de vierde wedstrijd van dit seizoen reisden trainers en spelersgroep af naar Zwolle. In de schaduw van het PEC-stadion stond daar de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 op het programma. De selectie kende één afwezige: Youri. Hij reisde nog een stukje verder en zat dit weekend in Liverpool.

Na de gebruikelijke warming up en beginyell voor het eerste fluitsignaal gingen de mannen van Jaron en Jorn goed van start. Er werd goed gevoetbald en natuurlijk lekker fel op de bal gejaagd en in de duels gegaan. Na een goede actie van Ferran over rechts schoof hij de bal netjes voor het doel. Dat leverde een niet te missen kans op voor Tim: 0-1. Niet veel later bolde het net van de tegenstander voor de tweede keer. Nu was het Ferran zelf die de bal binnenschoot: 0-2 en FC Ommen goed op weg voor de vierde winstop rij.

Dat Be Quick ’28 niet onderschat mocht worden, bleek wel in het laatste deel van de eerste helft. Uit een afgeslagen corner verdween een schot maar net over de kruising. En door een slordigheidje van onszelf dook Be Quick alleen op voor Jorden. Gelukkig voor de mannen in het zwart, blauw en geel profiteerde de tegenstander hier niet van. Met een 0-2 voorsprong en een goede eerste helft zocht 13-1 de kleedkamer op voor de rust.

Het kan soms raar lopen in het voetbal. Dat liet de tweede helft wel zien. Be Quick tapte uit een ander vaatje en zette tactisch het één en ander om. Toch was het Jordi die een goede kans kreeg, nadat hij werd weggestuurd op links. Onder druk van de verdediger wist hij de keeper nog te omspelen, maar lukte het net niet om de bal nog binnen te schuiven. Die belandde aan de verkeerde kant van het zijnet. En dan zul je altijd zien: direct daarna was het voor de thuisploeg wel raak. Met goede acties zette de aanvaller onze verdedigers op het verkeerde been en schoot beheerst binnen: 1-2.

Onze mannen werden steeds onrustiger. Het voetbal uit de eerste helft was niet meer terug te zien, ook omdat de Zwolse roodhemden er nóg een schepje bovenop deden en alles op de aanval gooiden. Dat resulteerde nog in een hachelijk moment in onze zestien. Maar wederom gelukkig voor ons verzilverde Be Quick deze niet. Nadat Jorden uit zijn doel was en de bal voor de voeten viel van een tegenstander telde iedere toeschouwer de 2-2 al. Maar dan hielden ze geen rekening met Stijn. Hij sprintte de doelmond in en wist de bal nog uit het lege doel te koppen. De hartslag van eenieder die FC Ommen een warm hart toedraagt, begon alsmaar sneller te kloppen. Hoe dan ook moest deze overwinning over de streep worden getrokken. Dan maar met minder goed voetbal. Goed- of kwaadschiks. En daar waren de spelers zich van bewust. Als ware leeuwen streden ze voor iedere bal. Iets dat goed tot uiting kwam in een keiharde bloktackle van Luc, Daan die als rots in de branding weer veel ballen wegwerkte en Kylian die zijn medespelers door de laatste minuten heen hielp met zijn peptalks.

Kortom: een wedstrijd met twee gezichten. Complimenten aan onze strijders die allemaal toch nog even bij naam worden genoemd: Jorden, Luc, Daan, Kylian, Joris, Cas, Tygo, Stijn, Jordi, Viggo, Ferran, Jesse en Tim.

Zoals een bekend voetbalcliché luidt: “Drie punt’n in de tasse en wegweez’n.