Kroon op het kampioenschap: 9-2 overwinning van FC Ommen JO13-1 tegen Berkum JO13-1

FC Ommen JO13-1

9 - 2

Berkum JO13-1

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) B

14 oktober 2023 8:45

T.T. Ruijs

Na het kampioenschap van afgelopen week, stond voor vandaag tegen Berkum de eer en de punten op het spel. Berkum had vorige week gewonnen van nummer 2 Vroomshoopse Boys en stak dus in goede vorm. Om iedereen scherp te krijgen, was er door trainers Jorn en Jaron nog gevraagd of iedereen aanhaakte bij de 2-wekelijkse techniek training. De omstandigheden zijn perfect voor een mooie voetbalochtend; het zonnetje schijnt, de koffie smaakt goed en we mogen spelen op het hoofdveld.

We begonnen met de volgende opstelling: Jorden stond in het doel, met een verdediging onder leiding van aanvoerder Kylian, bijgestaan door Joris, Jordi en Luc. Het middenveld werd beheerst door Jesse, Cas en Tygo, terwijl voorin Youri, Tim en Ferran de aanval leidden. Daan, Stijn en Viggo begonnen op de bank.

In het begin veel strijd op het middenveld waarbij zowel Ommen als Berkum de controle probeerden te krijgen. De eerste grote kans lijkt voor Tim te zijn, maar hij wordt helaas teruggefloten voor buitenspel. Aan de andere kant bij de eerste echte aanval van Berkum had Jorden een goede redding in huis. Na 10 minuten had Joris een knappe onderschepping en stuurde Jesse de diepte in. Vanaf links sneed hij op snelheid voorbij zijn tegenstander en schoot hard door het midden raak(1-0). De voorsprong geeft vertrouwen en bij een volgende aanval is het Tim die net overschiet. Een prachtige aanval over links waarbij Jesse 2 man uit speelt en de bal onder de keeper in de 1e hoek schiet (2-0).
Cas speelde goed op het middenveld en wist een aantal keer goed de bal te veroveren. Met goed samenspel tussen Cas, Tygo en Jesse wordt Youri diep weggestuurd. Zijn schot beland op de paal, maar het is Tim die als een echte spits er als de kippen bij is en de 3-0 binnenschiet. Hierna doet Berkum wat terug. Bij geklungel achterin verliezen we de bal en de spits van Berkum schiet over Jorden heen (3-1). Hierna een aantal wissel bij Ommen en Stijn, Daan en Viggo komen erin. Stijn geeft een diepe pass op Jordi die goed doorzet op de keeper en uit de kluts schuift hij de bal in het lege doel (4-1). Hierna verslappen we wat en het is Berkum die bij ons achterin de bal weer weet af te pakken en de 4-2 binnen schiet. Hierna fluit de goed leidende scheids voor de rust.

Het kopje thee in de rust deed wonderen, want we begonnen scherp in de 2e helft. Met mooie steekpasses vanuit het middenveld door Stijn is het eerst Viggo die 5-2 maakt en kort daarna Youri die de 6-2 onder de keeper doorschuift. Berkum probeert wat terug te doen, maar in de 2e helft wordt goed verdedigd. Daan en Kylian halen veel ballen weg. Hierna lijkt Joris geblesseerd af te haken, maar hij kan gelukkig verder spelen.

Bij een volgende aanval is het Jordi op links die met een mooie schaar zijn tegenstander uitspeelt en de bal in de verre hoek schuift (7-2). Bij een aanval over links van Berkum pakt Luc de bal af en stuurt Youri de diepte in. Hij kapt naar binnen en legt de bal terug op Jesse, die over de keeper heen schiet (8-2). Het slotakkoord van vandaag is voor Jordi, die de eindstand van 9-2 op het scorebord zet. Goed gespeeld vandaag!

Volgende week staat de huldiging van deze toppers in de agenda en wees welkom om daarbij aan te sluiten: 28 oktoberom 16:45 in de kantine.