Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) B

Zaterdag 7-10-2023 HHC-Hardenberg O13-1 : FC Ommen O13-1

ZATERDAG IS DE MOOISTE DAG VAN DE WEEK ⚽⚽⚽
Menig voetballer kijkt uit naar de zaterdag, want dan mogen ze weer….
Ze spelen dan het mooiste spelletje wat er is.
Zaterdag 7 Oktober 2023 was wederom zo’n zaterdag echter was er de mogelijkheid om deze zaterdag met extra dik gedrukte letters de boeken in te laten gaan. FC Ommen O13-1 had namelijk de mogelijkheid om vandaag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen te slepen.
Dat de spelers genieten van het spelletje en hier al hun strijd en passie ingooien is wekelijks al gebleken.
5 Wedstrijden gespeeld en alle 5 gewonnen (en dat in de Hoofdklasse!!!). 15 punten met een doelsaldo van 19 goals voor en maar 9 tegen zijn de keiharde cijfers die genoeg zeggen over de klasse van dit team.
Strijders zijn het die hard voor elkaar werken en met al hun hebben en houden ervoor zorgen dat ze overwinning na overwinning aan de reeks toe kunnen voegen. Dat deze toppers niet alleen hard kunnen werken blijkt wel aan het hogeschool voetbal wat ze elke keer weer op de mat leggen. Hierdoor wisselen de mooiste aanvallen elkaar in hoog tempo af en voor de tegenstander maar beter dat nog niet elke aanval met een goal wordt afgesloten.
Aan het roer van dit sterrenteam staan 2 talenten van trainers namelijk Jorn en Jaron. Helaas waren zij door hun eigen voetbal vandaag afwezig.
De combinatie van hun afwezigheid en de mogelijkheid om kampioen te worden had duidelijk invloed op het spel van Ommen. Het begin van de wedstrijd was een beetje aftastend. Waar ze normaal gesproken blij zijn dat de scheids fluit voor het begin van de wedstrijd leek nu het besef aanwezig dat er niet verloren mocht worden. Eenmaal verlost van dit gevoel kwam de motor op gang en werd dit dan ook beloond met een goal. Youri Stokvisch was diegene die FC Ommen op een 0-1 voorsprong bracht. HHC Hardenberg bleef echter strijden en gaf de moed niet op. Hierdoor werd het helaas dan ook nog voor rust 1-1.
In de rust werd er al stiekem met een schuin oog gekeken naar de eindstand van de Vroomshoopse Boys. Bij puntverlies van Vroomshoopse Boys zou Ommen namelijk vandaag kampioen kunnen worden. En dat Vroomshoopse Boys punten had verloren bleek dan ook aan de einduitslag Berkum Vroomshoopse Boys 2-1. Dat zou betekenen dat bij deze tussenstand in Hardenberg, Ommen kampioen zou zijn. Mocht Ommen verliezen in Hardenberg dan moest er in de laatste wedstrijd punten gepakt worden tegen Berkum, uitgerekend de ploeg die vandaag het sterke Vroomshoopse Boys klop heeft gegeven. Na snel overleg werd er duidelijk dat er maar 1 ding belangrijk was voor de 2e helft en dat was ervoor te zorgen dat er vandaag niet verloren werd.
Met deze boodschap werd de 2e helft gestreden en hoe!!! Geef deze toppers een opdracht en ze doen het. Het klinkt makkelijk maar o zo knap. Er werd niets meer weggegeven en er werden geen onnodige risico’s meer genomen. Uiteindelijk had ook de tegenstander dat in de gaten en had de kansen op een overwinning al wel laten varen. Nadat de scheids voor het einde had gefloten barste het feest los.
Een superknappe prestatie die aan de basis staat van waarschijnlijk nog veel meer mooie successen. Als dit team op deze manier door blijft gaan, met dezelfde passie en beleving en met elkaar het maximale eruit probeert te blijven halen, op trainingen en ook op die mooie zaterdagen dan beloofd dat een hele mooie toekomst.
Een mooie toekomst voor de spelers, de supporters maar ook voor de club.