Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) B

Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Vandaag speelden de jongens van JO13-1 de topper tegen Vroomshoopse Boys JO13-1.

Alleen deze beide teams hebben nog geen punten gemorst, dus de winnaar van vandaag zou de
koppositie gaan innemen!

Waarom Vroomshoopse Boys al hun wedstrijden van dit seizoen wonnen werd pijnlijk duidelijk in de
eerste minuut; vanaf de aftrap werden onze jongens simpel weggespeeld: 0-1! En in de 10e minuut
werd het zelfs al 0-2 vanuit een corner.

De tegenstanders waren fanatieker en agressiever en het duurde zo’n 20 minuten voordat het
Ommer team wakker werd. De strijd ging gelijk op en in de 26e minuut brak Viggo door over de
vleugel en was het goaltjesdief Youri die de “Anschlusstreffer” kon binnenschieten: 1-2.
Voor rust mocht Ommen nog twee corners nemen, maar werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft startte Ommen beduidend beter dan in de eerste helft. Al in de 2 e minuut scoorde
Viggo bijna met z’n hoofd, maar de voorzet was net iets te hoog. Enkele minuten later kwam Youri na
een mooie aanval vrij voor de keeper, maar hij stond helaas buitenspel. Aan de nadere kant van het
veld kwam de thuisploeg vervolgens goed weg, toen een schot op doel net naast ging.

Ommen speelde zeer gedreven en was inmiddels duidelijk de betere ploeg. Het zelfvertrouwen was
gegroeid en in de 11 e minuut kwam Youri na een aanval uit het boekje in scoringspositie. Het schot
werd door de keeper gekeerd maar Viggo was er als de kippen bij en scoorde de 2-2. Dat beide teams
alles hadden gegeven en vermoeid waren, was te zien in de vaak rommelige eindfase. Enkele keren
was het billenknijpen langs de lijn bij een te korte terugspeelbal op de goed keepende Jorden. En wat
was het een opluchting dat de speler van Vroomshoopse Boys buitenspel stond toen hij scoorde.

Maar enkele minuten voor het eind kwam er toch de winnende goal. Youri en Viggo verzorgden een
mooie aanval en het was Jordi die de bal binnentikte: 3-2!!! De overwinning was een feit, al moest er
keihard voor gewerkt worden. De meegereisde aanhang uit Vroomshoop was erg rustig na afloop, dit
in tegenstelling tot de eerste minuten van de wedstrijd, toen de Boys dachten dat ze de buit bij een
0-2 stand al binnen hadden. Deze overwinning was mogelijk omdat Ommen veerkracht toonde en
het hele team besloot dat er vandaag zeker niet verloren zou gaan worden.

De aanvallen en doelpunten van Ommen worden hier beschreven, maar de spelers op het
middenveld en de verdediging hebben ook een groot compliment verdiend. De rappe aanvallers uit
Vroomshoop werden keer op keer tegengehouden en wanneer er toch een kans ontstond was er nog
Jorden die uitstekend werk verrichtte!

Het was een prachtige wedstrijd om te zien, met aan beide kanten veel strijd en passie. Dat de drie
punten ook nog eens in Ommen bleven was de slagroom (met kers) op deze zaterdagochtendtaart.