Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 44

G H Kappertstraat 45
7443RB
NIJVERDAL
tel. 0548-610823

Op zaterdag 16 september 2023 spelen de mannen van FC Ommen 4 hun laatste bekerwedstrijd tegen de ongeslagen ploeg van Hulzense Boys 3. Met 11 spelers en een uiterst fitte vlagger vertrekt het 4e richting Hulzen. Het zonnetje schijnt en de sfeer is goed in Hulzen.
1e helft
Het fluitsignaal klinkt en het balletje rolt op de lekkere warme kunstgrasmat. Beide ploegen beginnen fanatiek aan deze wedstijd en er wordt goed gevoetbald. Na een tijdje komt er versterking vanuit Ommen, Rik-Jan en Nicky sluiten aan en worden na enige tijd het veld in gebracht, zodat anderen weer krachten kunnen sparen. Ommen wordt richting het einde van deze eerste helft steeds gevaarlijker en speelt goed rond. Dan, 5 min voor rust onderschept onze oplettende spits Rik-Jan de bal op randje 16 van Hulzen, hij ziet zijn kans en wipt de bal bekeken over de keeper van Hulzen (0-1). Tot aan de rust is Ommen de bovenliggende ploeg en behoudt de voorsprong.
2e helft
Na de rust heeft Hulzen weer nieuwe moed gekregen en gaat aanvallender spelen. Na enige tijd werpt dit zijn vruchten af door het onderscheppen van een ongelukkig balletje op het middenveld, ze weten deze kans te benutten en scoren de gelijkmaker (1-1). Ommen herpakt zich na deze tegenslag en domineert de 2e helft van de wedstrijd, er wordt goed gespeelt en veel inzet van het hele team getoond. Hierdoor worden er kansen gecreëerd zoals die van Harm-Jan Tip, die een mooie voorzet geeft op Rik-Jan, deze wordt wederom bekeken binnen geschoten in de rechter onderhoek (1-2). Kort hierna weet ook Niel Koggel de bal bij de voorhoede te krijgen, hij geeft een heerlijke lange bal op Rik-Jan die vervolgens zijn derde goal weet te maken. Na deze goal begint Hulzen de hoop wat kwijt te raken en weet Ommen de wedstrijd met winst af te sluiten.
Eindstand: 1-3
Volgende week (zaterdag 23 september) speelt FC Ommen 4 hun eerste competitiewedstrijd wederom in en tegen Hulzen, dit keer tegen het 4e. Wij zien u daarom graag om 14:30, veld 3 op sportpark Smidserve in Hulzen, tot dan!