Milan Pierik (intikker)

2e klasse B

23 september 2023 12:00

B. Jansen

Na een uitstekende voorbereiding was het eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd. In de vroege middag mochten de zwarte parels het waar gaan maken tegen de bezoekers uit Nijverdal. Een uitstekende meting van het niveau, vorig jaar in 2 wedstrijden geen punt meegenomen.

Ommen begon met de volgende opstelling:

Stefan

Maurice-Tom-Ramon-Jorian

Milan P-Marvin-Maarten

Robin-Julian-Stein

Vrijwel direct na het startsein liet Ommen zien dat ze scherp kunnen beginnen aan een wedstrijd. de eerst aanval kon gelijk omgezet worden in een doelpunt. Na een korte combinatie op het middenveld werd de bal ingespeeld op Stein die zichzelf kundig in schietpositie bracht. Het schot miste kracht, gelukkig wist de keeper het schot niet goed te verwerken. Milan Pierik was goed aan het opletten en wist de rebound met gemak in het netje te leggen.

De Nijverdallers konden geen grip krijgen op het voetbal van het 2e die met een aantal mooie combinaties liet zien dat ze best kunnen voetballen. Vanuit één van deze combinaties werd Robin (brommer) ingespeeld aan de zijkant van het 16 metengebied. Robin bewees maar weer oog te hebben voor de medespeler. Met een lage voorzet wist hij Stein te bereiken die meteen de bal op goal schoot. Dit schot was de keeper veel te machtig en het net bolde, 2-0.

Dit perfecte begin was na de 2e goal helaas voorbij. De Zweef wist door een spervuur aan lange ballen. Toch dichtbij de goal van Ommen te komen. En soms komt daar een kleine kans uit. Die pakte de spits van de Zweef. Hij wist de verdedigers af te schudden en schoot de bal langs Stefan. De Zweef zette knap door en maakte kort hierna ook nog de 2-2. Een makkelijk versierde penalty, voor beide goals hadden ze het geluk mee.

Ommen liet het hoofd niet zakken en ging door met een sterk voetballen. Dit resulteerde in een vrijwel exacte kopie van de 2-0. Robin wist weer Stein te vinden in de 16 en weer schoot hij zonder twijfel raak. Het was nu nog wachten tot de rust, maar ook nu had de Zweef geluk. Ze verdienden een vrije trap op de rand van de 16. De vrije trap werd tegen het muurtje aangeschoten, de bal week alleen af en zette Stefan op het verkeerde been. Hij dook nog uit alle macht naar de andere hoek maar de bal wist het doel nog te vinden. De scheids vloot daarna meteen voor de rust.

In de rust greep de trainer in. 3 wissels, Milan P, Maarten en Maurice maakten plaats voor Wesley H, Wesley P en Tijn.

De 2e helft had een ander beeld dan de 1e voetballend ging het zwaarder. De Zweef kon de wedstrijd steeds meer in handen krijgen. Hoewel de Zweef beter voetbalde kon Ommen ze weerhouden van scoren. Omdat beiden teams graag met de 3 punten ervandoor wouden werd het spelletje gemener. Er volgde de ene na de andere overtreding. Dit leidde dan ook tot enige frustratie. De wedstrijd had nog een domper, nadat Maurice al met een pijntje het veld had moeten verlaten. Kwam Marvin er ook niet ongeschonden uit. Na een voorzet te geven kon hij niet verder. De laatste wissel werd hierdoor toegepast Milan J verving Marvin. Hoewel beide teams kansen wisten te creëren was de Zweef toch gevaarlijker en moesten alle hands aan dek voor Ommen. Dit bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor een punt.

De Zaterdag werd nog afgesloten met het clubfeest. Hier mocht de keeper van de Dag Stefan Kortman de B.J Merjenburgh bokaal in ontvangst nemen.

Volgende week op het programma: v.v. Hellendoorn 2.Competitie