2e klasse B

2 december 2023 12:00

Anoniem

Op een mooie winterse middag mochten de mannen van de Boer aantreden tegen het bekende Juventa '12 uit Wierden.

In de eerste minuten werd gelijk al duidelijk dat het voetbal van de kant van Ommen moest komen. De bal werd goed rondgespeeld en kleine kansjes deden zich voor. Aan beide kanten geen grote kansen waardoor met rust de bril stand nog op het bord stond, 0-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde , veel balbezit voor Ommen maar ook weer weinig uitgespeelde kansen. Totdat we ineens een makkelijk gegeven penalty kregen. Aangezien onze spits Julian op de training vooral veel traint op het nemen van penalty's kreeg hij vandaagde eer om deze penal te nemen. De training is niet voor niets geweest want Julian laat de keeper kansloos door de bal prima in de hoek te schuiven. 1-0

Daarna vergeet Ommen om de voorsprong uit te breiden, de kansen gaan er niet in en de lat wordt zelfs nog geraakt. Maarja zoals het wel vaker gaat, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. En ook vandaag.. in de laatste minuut krijgt Juventa een vrije gelegenheid om op goal te schieten. Alles en iedereen duikt voor de bal om deze te blokken. En dat lukt, de bal wordt geblokt maar volgens de scheidsrechter gebeurt dit met de hand en dus een penalty voor Juventa.

De goed keepen Bjorn weet de inzet te keren door deze tegen de lat te tikken, de bal komt terug het veld in, de verdediging van Ommen schrikt er van en reageert te laat waardoor er een struikelpartij ontstaat, de bal blijft liggen en wordt binnen gewerkt door een goed oplettende speler van Juventa. 1-1, de eindstand.