DEVENTER
tel. 0570-655030

Op zaterdag 18 november was het zo ver. FC Ommen 2 reisde af naar Deventer om het daar op te nemen tegen Helios! De nummer 3, Helios, kende een wisselende fase waarin ze in uitwedstrijden hier en daar wat punten lieten liggen. Thuis weten ze alles ruimschoots te winnen, hierdoor wist FC Ommen wat er op hen te wachten stond.

Na twee zure nederlagen was het voor FC Ommen weer eens tijd om punten te pakken. Hoewel er veel spelers geblesseerd waren, stond er (met dank aan FC Ommen 6), toch een fitte selectie op het veld.

De eerste helft begon FC Ommen vrij sterk, na 1 minuut was het linksback Wesley met een grote kans. Helaas belande de bal in het zijnet. Hierna speelde FC Ommen beheerst rond en waren ze opzoek naar de openingstreffer. FC Ommen zakte iets terug en stond goed compact, hierdoor veroverden ze de bal al snel. Na een klein kansje van Julian en een kans van Helios, gingen de teams de rust in zonder goals.

Dan de tweede helft, die begon met een koude regenbui. FC Ommen verloor het grip op de wedstrijd en Helios werd steeds iets gevaarlijker. Gelukkig leidden het nog niet tot goals en kwam Ommen er zelf soms ook goed uit. Na 60 minuten werd de eerste wissel aan de kant van Ommen doorgevoerd en kwam Niels in het veld. Hierdoor hoopten ze iets meer aanvallende krachten toe te voegen en op jacht te gaan naar de goal. Maar helaas viel 5 minuten later de goal aan de andere kant, 1-0. Hierna verloor FC Ommen de bal steeds vrij snel en dat leidde ook tot wissel nummer twee, Jorn viel in om iets meer rust in de ploeg te krijgen. FC Ommen probeerde het op te pakken en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter scoorde Helios vrij snel na de 1-0, de 2-0. De rechtsbuiten van Helios kon vanaf randje 16 schieten en de druk op de bal mistte. Toch gaf FC Ommen het nog niet op en wisselden ze voor de derde keer. Een aanvaller erbij en een verdediger eraf! Hiermee probeerden ze iets meer druk op Helios te krijgen en op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer, maar dat laatste bleef helaas uit…. FC Ommen verliest met 2-0 van Helios en blijft op plek 5 staan