7468GA
ENTER
tel. 0547-381663

Zaterdag 9 december, een heerlijke stormachtige herfstdag. Vandaag staat er een lekker potje voetbal in het Overijsselse Enter op de agenda.

FC Ommen is vandaag met 13 man sterk op pad gegaan, weinig wissels dus er wordt veel van de individuen verwacht. De wedstrijd vind plaats op veld drie van het Enterse sportpark. Een ouderwets knollenveldje van normaal gras.

Na een wat kortere warming-up maken de jongens zich klaar voor een fel duel tegen de nummer 10 uit de competitie.

Het eerste fluitsignaal klinkt, en de wedstrijd is van start gegaan. Al snel kan gemerkt worden dat de thuisploeg dit veld al vaker heeft gezien, en de jongens van Ommen het kunstgras duidelijk nog gewend zijn. Na een kwartier spelen is dit ook aan de stand af te zien. Na het niet kundig uitverdedigen is de lange spits van Enter Vooruit trefzeker binnen het 5-meter gebied, 1-0. Een minuut of vijf later vind een identieke situatie plaats. Een voorzet van de thuisploeg blijft maar liggen en belandt wederom voor de voeten van de nummer negen van Enter Vooruit binnen de 5-meter. De thuisploeg leidt met 2-0. Tijd om de wedstrijd om te draaien voor FC Ommen. Na wat langer op het veld te staan weten de jongens toch enigszins te wennen aan het steeds slechter wordende veld. Na een goede dieptebal op de rechtsbuiten, Milan Jaspers, komt de nummer zes, Wesley Haverkort, met een goede aansluiting op de rand van de 16-meter vrij. Met het linke pootje rolt hij de bal met een slakkengang de linkeronderhoek in, 2-1! Vlak voor rust vindt ook hier vrijwel eenzelfde situatie plaats. Door het wederom goed aansluiten van Wesley kan hij hem hard en laag ontvangen van Milan. Dit maal neemt hij de bal met rechts, en stuurt hem met een moordvaart de rechter bovenhoek in, 2-2!

Het signaal voor rust klinkt niet lang hierna en beide teams gaan de kleedkamer in voor een kop thee.

Naar te zijn opgewarmd komen de mannen van het tweede het veld weer op. Er is één wissel toegediend. Olaf Logtenberg is door een blessure uitgevallen en Leon Valk vervangt hem. Het eerste kwartier in de 2e helft is niet geheel aantrekkelijk. Er gebeurt weinig, en beide teams creëren niets. Maar ineens is de spits van FC Ommen heel alert op een balverovering van het middenveld. De bal wordt snel de diepte ingespeeld op Julian. De tegenstander twijfelt over buitenspel, maar dat is het absoluut niet. Julian omspeelt de keeper en legt de bal in het doel voor een 2-3 voorsprong! Vlak na de goal vindt de tweede en tevens laatste wissel van FC Ommen plaats. Olav Zantingh komt er in en Maurice Mulder verlaat het veld. Het spel loopt verder, en FC Ommen is wel daadwerkelijk de bovenliggende partij. Enter speelt een paar minuten met 10 man in verband met een bloedneus van de rechtsbuiten. Dit stopt ze echter niet, de nummer 10 weet namelijk op miraculeuze wijze de bal vanaf een meter of 30 ineens op de schoen te nemen waarmee de keeper wordt verrast, ze staan weer op gelijke hoogte, 3-3. De wedstrijd wordt hervat met 11 tegen 11. Enter had een hoop ruimte achter de laatste linie, en de spits aasde hier al een beetje op. Na een goede blok van Wesley Haverkort belandt de bal achter de verdediging van Enter. De keeper gaat een duel aan met Julian, die uiteraard wordt gewonnen door de sterke spits uit Ommen. De bal wordt door Julian in een leeg doel gelegd door Julian waardoor de voorsprong weer terug is, 3-4!

De rest van de wedstrijd wordt gespeeld om deze voorsprong vast te houden. Er komen nog twee mega kansen, een corner voor Enter wordt op het laatste moment nog goed weggewerkt, en Leon Valk mocht het net niet vinden met een 1-op-1 kans. Beide werden niet benut, en na het laatste fluitsignaal had Ommen de drie punten veilig gesteld en de laatste wedstrijd van de competitie voor de winterstop winnend afgesloten.