Wedstrijdverslag: Voetbalwedstrijd Oranje Nassau 2 tegen F.C. Ommen 2

Datum: Zaterdag, 14-10-2023
Aanvangstijd: 12:30 uur
Locatie: Sportpark Ossenkoppelerhoek, Almelo

Een zonnige zaterdagmiddag begroette de ontmoeting tussen de koploper, Oranje Nassau 2, en de nummer vier, F.C. Ommen 2. De wedstrijd beloofde een clash van hoog niveau te worden, gezien de positie op de ranglijst. F.C. Ommen had van trainer de Boer een duidelijke tactiek meegekregen voor de wedstrijd en met gegeven strijdplan gingen de mannen van het tweede het veld op.

F.C. Ommen 2 starte de wedstrijd met de volgende namen: Bjorn; Noah, Ramon, Wesley P, Jorian; Tom, Wesley M, Stein; Milan, Julian, Robin.

Eerste Helft:

De aftrap was krachtig en de thuisploeg Oranje Nassau 2 liet meteen zien dat ze gebrand waren op een sterke start. Echter, F.C. Ommen 2 gaf geen krimp, de verdediging stond stabiel en de taktiek werkte voor de mannen uit Ommen. De snelle vleugelspelers van Oranje Nassau 2 zorgden voor gevaarlijke voorzetten, maar de verdediging van F.C. Ommen 2 hield stand. Toch was het F.C. Ommen 2 die als eerste toesloeg. Dankzij het hoge drukzetten van Milan tot aan de cornervlag kon hij de bal veroveren. Hij legde de bal beheerst terug op Stein die de bal in de verre hoek legde en het openingsdoelpunt op zijn naam schreef, 0 - 1.

Vastberaden probeerde Oranje Nassau 2 terug te komen maar zonder resultaat. Een snelle counter van de mannen uit Ommen resulteerde in een voorzet van Stein die de bal bij de tweede paal neerlegde. Milan dook er als een echte schoonspringer naartoe en kopte de bal in het dak van het doel, 0 - 2. Met deze stand werd er ook de rust behaald.

Tweede Helft:

In de rust werd er aan de zijde van Ommen gewisseld, Noah verliet het veld en werd vervangen door Wesley H. Ook aan de zijde van Oranje Nassau werd er gewisseld. F.C. Ommen 2 wijzigde niks aan zijn tactiek en ging op dezelfde voet verder in de tweede helft. Echter kwam in minuut 70’ de bal voor de voeten van de ingevallen spits van Oranje Nassau. Hij bedacht zich niet en schoot de bal in de verre hoek, de aansluitingstreffer gaf het thuispubliek hoop, 1-2.

De slotfase van de wedstrijd was een ware strijd. Oranje Nassau 2 zette alles op alles om gelijk te maken, terwijl F.C. Ommen 2 hun voorsprong probeerde te behouden. Het was echter F.C. Ommen 2 die de kans kreeg op de 1-3. Tijn kreeg op het randje van de zestien meter de bal voor zijn voeten maar mikte de bal net naast het doel. F.C. Ommen hield de pot dicht en op een paar wanhoopspogingen van ON na werd de wedstrijd uitgespeeld en de punten in de tas meegenomen naar Ommen.

Einduitslag: Oranje Nassau 2 1 - 2 F.C. Ommen 2

Volgende week staat er een bekerpotje op het programma. Om 12:00 wordt er afgetrapt op Sportpark Westbroek voor de wedstrijd tegen Hulzense Boys 2. Tot dan!