Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) D

Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Vandaag stond een pittige wedstrijd op het programma tegen koploper vv Hoogeveen, een club die samen met HZVV strijd om de eerste plek.

Om 8.55 werd er verzameld op sportpark Westbroek, waar we vervolgens eerst de wedstrijd bespreking hadden, met daarin afspraken en tactiek voor de wedstrijd. Waar het vooral op neer kwam is dat we een sterke tegenstander hadden vandaag, en we er samen voor moesten werken om 3 punten te pakken die dag. Na de bespreking reisden we af naar Hoogenveen, een plaats in Drenthe met in totaal vier voetbalclubs.

Eenmaal aangekomen in Hoogeveen gingen we de kleedkamer in en kleedde we ons allemaal rustig om, en de sfeer zat er prima in in de kleedkamer. Vervolgens gingen we naar buiten en deden we onze warming-up die best wel goed ging, passen ging goed, positiespel werd goed uitgespeeld, en het afwerken ging ook wel lekker. Na de warming-up gingen we naar binnen en pepte we elkaar een beetje op om vervolgens de wedstrijd in te gaan.

Het fluitsignaal klinkt en we zijn begonnen! We beginnen sterk aan de eerste helft, we leken wel een beetje grip te krijgen op hun. De loopacties werden goed uitgevoerd en het aanvallen ging ook lekker. Uiteindelijk zetten we hen onderdruk en veroverden we de bal aan de rechterkant, de bal werd naar het midden gespeeld en doorgespeeld naar sten die op rand 16 stond, hij pakt een aanname en schiet de bal met links in de kruising! Hoogeveen wist niet wat ze overkwam en leken een beetje verbaasd over dat ze op achterstand kwamen. En we kregen 2 grote kansen op de 0-2. Op een gegeven moment kregen hun ook steeds meer kansen en scoorde voor rust 2 goals. met een stand van 2-1 gingen we de rust in.

We hadden het over ons voetbal dat uitstekend ging en dat hun moeite hadden om onze aanvallen verdedigen. Toen stapte we weer het veld op met alle vertrouwen dat we hadden om nog kansen te krijgen en misschien wel te kunnen winnen. Maar toen de 2e helft begon merkte je meteen al dat we helemaal geen grip meer op ze hadden. Hoogeveen kwam sterker uit de kleedkamer dan ons en wij maakte persoonlijke fouten. Toen kregen we al gauw een goal tegen, en waren we het helemaal kwijt, zij scoorde het ene doelpunt naar de andere. We werden helemaal scheel getikt door die gasten, en we wisten ook geen doelpunt meer te maken, waardoor we de wedstrijd uiteindelijk met een verschrikkelijke 10-1 wisten te verliezen…..

Volgende week onszelf herpakken tegen Staphorst en de laatste 3 punten van deze fase binnenslepen!