101'

4e klasse 12

3 februari 2024 14:30

L. Zandman

Vanaf de zijkant heb ik een wedstrijd mee mogen kijken van FC Ommen 4 waarbij ik vooral in de eerste helft voetbal met een plan zag. Hieronder een foto vanaf mijn staanplaats.

Op basis van de eerste heflt was FC Ommen duidelijk de aanvallendere ploeg, met vooral veel hoge voorzetten vanaf de rechterkant werden er een hoop kansen gecreëerd en soms zelfs afgemaakt. Daarnaast stond de verdediging als een huis tot aan de 7de minuut. De aanvaller van Hulzense boys schoot net voorbij Hendry waardoor hij een overtreding moest maken en een penalty werd gegeven.
De penalty werd rechtonderin ingeschoten net buiten het bereik van de keeper waardoor FC Ommen op basis van de eerste 6 minuut en 43 seconden onterecht achterstond.
Maar even terugkomend op de hoge voorzetten, in minuut 11 wordt er een voorzet gegeven door Martijn, deze wordt verlengd door Rik-Jan waarna Jeroen deze vol in de linkerkruising ramt waardoor de stand binnen 3 minuten weer is rechtgetrokken.
Direct daarna wordt er doorgepakt, nadat een voorzet door Hulzense Boys eruit is gehaald wordt er een corner genomen. Via Koen beland deze op het hoofd van Rik-Jan die hem netjes in de rechterbovenhoek neerlegt waardoor FC Ommen binnen 5 minuten het complete spel heeft omgedraaid.
Helaas in de 22de minuut breekt Hulzense Boys door en wordt hij binnengelopen aan de rechterkant door de rechtsbuiten waardoor de stand weer gelijk is. Verder bestond de eerste helft uit wat (kleine) discussies, blessures en schwalbes. Kort samengevat volgens mijn notities:

- Minuut 30: Schwalbe van Martijn

- Minuut 34: Ruzie voorin, ruzie achterin en achterin blijven er twee spelers geblesseerd achter

Ik dacht dat er nog meer was, maar naast deze twee punten waren er ook nog een aantal kansen waarvan het grotendeel van FC Ommen was. Rik-Jan en Niel schieten beiden nog op doel maar deze gaan er niet in. Hulzense Boys heeft verder gedurende het einde van de eerste helft niet veel in te brengen, wel heeft Jeroen dat nog binnen de slotseconden van de eerste helft. Hij schuift de bal echter centimers naast.

Pauze 2-2 , thee in de kleedkamer en koffie langs de kant.

Er worden enkele wissels toegebracht en ook in de 60ste minuut zullen er nog twee wissels plaats gaan vinden. Aan het begin van de tweede helft zag ik alleen een ander centraal duo terug achterin maar dat kan ik mishebben.
In de 53ste minuut krijgt FC Ommen een vrije trap die rakelings naast wordt geschoten. Wat ik verder wel zal moeten zeggen over de tweede helft is dat het complete plan wat in de eerste helft goed werd uitgevoerd een beetje leek verdwenen. In plaats van de hele hoge voorzetten en veel doorbraken langs de zijkanten van onder andere de linksback, linksbuiten en rechtsbuiten zag ik dit amper terug in de tweede helft. Dit werd gedurende de tweede helft ook steeds minder, in minuut 60 breekt Niel door en verliest zijn tegenstander op weg naar het doel. Helaas redt de keeper deze bal goed waardoor de stand 2-2 blijft.

Hulzense Boys denkt daarna twee keer te hebben gescoord in zowel minuut 70 als minuut 75 deze worden beiden afgekeurd vanwege buitenspel. Maar ook FC Ommen krijgt een kans vanuit een corner, Jelmar neemt de corner, Hendry verlengt de bal en Rik-jan kopt de bal net over.
In minuut 78 komt Hulzense Boys op een 2-3 voorsprong.
Hierdoor zet Ommen meer druk op de verdediging van Hulzense Boys om een gelijkspel of zelfs een overwinning te forceren.  Martijn maakt dit keer geen schwalbe en wordt neergemaaid net buiten de 16. De vrije trap wordt snel genomen en nadat deze is verlengd schiet Patrick deze in een keer strak tegen de onderkant van de lat. Deze vliegt naar binnen maar wordt helaas afgekeurd door de scheidsrechter.
Ik heb even gezocht naar een vergelijkbaar doelpunt en deze leek er ongeveer wel op al was die van Patrick nog mooier (https://www.youtube.com/watch?v=Cb66Ko91qTU&ab_channel=RickRoomer).
Minuut 84 probeert Rik-Jan het nogmaals om op doel te schieten maar deze vliegt er helaas niet in.
Hendry heeft het de laatste paar minuten nog dicht kunnen houden in zijn eentje achterin maar helaas in minuut 90+11 scoort Hulzense Boys de 2-4 waarna de wedstrijd direct wordt afgefloten.

Kort samenvattend was het voor de toeschouwers een leuke pot om te zien, je zag dat de belangen groot waren en dat beide partijen echt hun best deden om er wat van te maken. Jammergenoeg was het resultaat niet wat het had moeten zijn, indien volgende keer de lijn van de eerste pak hem weg 20 minuten wordt doorgetrokken zonder de penalty dan is een goed resultaat tegen deze tegenstander halen prima te doen.