Martijn Deuten (vrije trap)

4e klasse 12

2 maart 2024 14:30

L. Zandman

Vandaag stond voor de mannen van 4 de thuiswedstrijd tegen Juventa’ 12 3 uit Wierden op het programma. Voor velen binnen ons team staat deze wedstrijd nog op het netvlies gebrand. Niet per se voor het fantastische spel wat wij daar hebben laten zien, maar meer door onze reserveaanvoerder van de afgelopen twee weken. Hij vond het namelijk destijds een goed idee om na thuiskomst van een feestje, om 4:00 uur nog even op de bank een flesje Bacardi soldaat te maken. Dit met het gevolg dat hij keurig rond de klok van 14:00 uur uit zijn nest werd gelicht om een potje te schitteren in Wierden.

Goed, genoeg gelult over hem. Het resultaat van de vorige keer kunnen we kort over zijn. 6-1? 6-2? Geheel precies weet ik het niet meer. Wat ik nog wel weet is, is dat het een collectief falen was (misschien dat dit met de voorbereiding op deze wedstrijd te maken had, maar hier hebben we al genoeg aandacht aan besteedt) en dat Alfons ons van een heerlijke Hollandse hapjesschaal voorzag. Met het falen van de vorige keer tegen Juventa en het roemloze gelijkspel (1-1) bij de buren SVZW vorige week, zijn er genoeg redenen om ons vandaag thuis te revancheren op ons eigen onneembare vesting (veld 2). Nou ja veld 2, iemand binnen de verenigingvond vandaag een goed idee om ons op kunstgras te laten spelen, tot naar genoegen van enkele spelers binnen ons team.

Leider Zandman heeft voor vandaag weer genoeg manschappen op de been weten te krijgen. 17 mannen om precies te zijn. Na het wekelijkse koffie- en thee momentje en het nodige gebrabbel in de kantine en kleedkamer, koos leider Zandman er voor deze volgende elf namen de kunstmat op te sturen.
Soep
Otten – Kleinjan – N. Daman – Ronde
Legebeke © - K. Daman – Fenijn
Zwiers – Koggel – Zandman

Na de warming-up floot scheidsrechter Marsman voor het begin van de wedstrijd. Het begon vrij aardig. Zo kwam Zwiers gelijk vanaf de aftrap na wat kappen en draaien tot een goede voorzet op Koggel, die helaas recht op de keeper af kopte. Goed begin zal je denken, helaas ging het echter hierna bergafwaarts. Zo kwamen we zoals wel vaker dit seizoen 0-1 achter. Na een miscommunicatie achterin krijgt de linksbuiten van Juventa de kans om de bal voor te geven. Deze voorzetbelandt in eerste instantie op de paal, maar in de rebound was Soep alsnog kansloos. Juventa trof veelal de lange bal en kwam hier enkele keren gevaarlijk om de hoek kijken. Zo maken ze hierna snel al de 0-2 en de 0-3 en weten wij maargeen vuist te maken tegen deze tegenstander. Na nog een grote kans van Zandman vlak voor rust en deze er helaas niet in ging, floot Marsman voor de rust.

In de rust werden enkele wissels toegepast. Zo kwamen Tip, Deuten, Volkerink, Valk en Van der Veen (Ningbers kwam in de eerste helft al erin) in het veld, met het doel om nog iets aan de 0-3 achterstand te doen en bleven enkele spelers in de kleedkamer achter om alvast de kwaliteit van het bier te testen. Er kwam meer beleving in het spel, meer inzet en dit leidde gelijk tot enkele kansen. Niet veel later geeft Veertje een voorzet, deze wordt verkeerd getimed door keeper/verdediger van Juventa. Deze zaten er naast en raakte een speler van ons en Marsman besluit de bal op 11 meter neer te leggen. Captain Legebeke gaat er achter staan en schiet raak. Hierna hielden we het betere van het spel. Legebeke en Fenijn kregen nog twee enorme kansen, maar deze gingen naast en op de keeper. En ja als je zelf je kansen niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Juventa kreeg een vrije trap en deze werd verlengd en liet Soep kansloos (1-4). Niet veel later maakte Juventa wederom in een counter de 1-5. De rappe buitenspeler van Juventa speelde Soep voorbij, speelde de bal voor op de spits en die maakte het af. Hierna gebeurde er niet veel. Deuten werd weer neergelegd in de zestien en zo kregen we wederom een pingel. Deuten gaat zelf achter de bal staan, en faalt niet (2-5). Paar minuten later fluit Marsman voor het eindsignaal.

Helaas weer geen overwinning tegen deze tegenstander. Wel hebben we enkele verbeterpunten kunnen formuleren die we mee kunnen nemen voor de volgende wedstrijd. Zo hoeft 1 van de 2 Violenboys niet meer in te vallen bij een 1-4 achterstand, moeten de spelers op linksbuiten iets meer van de zijlijn komen en wellicht kan volgens sommige de bierkwaliteit na de wedstrijd beter.

Goed, dit was het voor vandaag. Volgende week spelen we uit tegen Oranje Nassau 3 in Almelo. Vorige keer tegen deze lui was het ware gallery play. Hakjes, buitenkant links afwerken, alles hebben we gezien in toen een 10-1 eindstand. Als u ons volgende week nogmaals wil bezichtigen, kom volgende week gerust langs op sportpark ‘Ossenkoppelerhoek’. Ik weet niet wie zo’n bizarre lange naam verzonnen heeft, maar goed het ligt ergens naast Erve Asito. We beginnen rond 15:00.