4e klasse 12

25 november 2023 14:30

L. Zandman

FC Ommen 4 – Asv’57 2

De tegenstander van vandaag kwam uit Aadorp, oud veen grondgebied, opgericht 1 augustus 1957  vanwaar ook de verwijzing in de club afkorting.  Asv staat momenteel stevig op de 10e plaats dus de mannen van Lars  waren aan de stand verplicht om deze te winnen.

Lars stuurde vanuit de Canarische weilanden de volgende mannen de(kunst) wei in:

Soepie

Hen3 zico meier fritz
zaad shoe niel
zwiers ningbers forbs

wissels: deut titt’n wissel valk rikjan alfonds

doordat we menig team weer uit de brand hebben moet helpen speelde we vanaf het begin met een verkapte fantasie opstelling. Dit was ook gelijk te zien aan het spel en resulteerde dan ook in een verdiende voorsprong voor de mannen uit Aadorp wat gelegen is onder de rook van Almelo vandaar dat ze ook in het wit zwart spelen. Naar mate de wedstrijd vorderde werd de sfeer grimmiger. Fc ommen drong aan en kreeg uit een handsbal een penal. Ondanks dat de keeper als één of andere baviaan meier van slag probeerde te maken faalde hij niet en zette de 1-1 op het scorebord. 5 minuten later was het weer meier die de potloot op doel liet vissen.

Met 2-1 gingen we de rust in waar Rik Jan het gevechtspak ook had aangetrokken en verder de nodige wissels plaatsvonden.

Na rust was er van de grimmige sfeer niks over, de Aadorperskwamen nog wel op 2-2 maar konden het daarna niet meer bijbenen waarop het vierde makkelijk uit liep naar een uiteindelijk 8-2 overwinning.

Door alweer de 5e overwinning op rij staan we netjes op een 2eplaats. Volgende week treden we aan uit in Nijverdal tegen de nummer 3 De Zweef.