Vrouwen beker 1e ronde Groep 2 1e KO ronde

De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op zaterdag 21 oktober stond er een bekerwedstrijd op het programma. Enigszins onverwacht aangezien wij geen punten wisten te halen in de bekerwedstrijden en daarmee dus onderaan in de poule waren geëindigd. Door veel afwezigen was het lastig om een elftal te vullen. De oplossing hiervoor was dat de meiden van dames 1 eerst ‘s ochtends uit in zwolle bij dames 2 gingen helpen en daarna met de goedgevulde bus richting hardenberg te gaan. Zo konden beide teams met genoeg meiden spelen. De wedstrijd van dames 2 is in 1-5 winst geëindigd.
HHC is geen onbekende tegenstander voor ons en we wisten van te voren dat het best nog eens een spannende pot kon gaan worden. Dit bleek ook. Beide teams gingen gelijk op en in de eerste helft wist niemand de kansen te benutten. Met 0-0 gingen we de rust in en we wisten dat er een tandje bij moest om de wedstrijd over de streep te halen. Na de rust begonnen we slordig, de aanpassingen in onze eigen opstelling zorgde voor onduidelijkheid en HHC wist hiervan te profiteren. 1-0. Er was nog geen man over boord, maar dit was wel een wakeup call. We probeerden ons eigen spel weer op te pakken en via de flanken werden we gevaarlijk. De vermoeidheid begon bij sommige meiden toe te slaan, het was immers de 2e wedstrijd van de dag. Beide teams speelden veel op de counter en beide teams zorgden voor veel gevaar. Toen de tijd begon te dringen en HHC onze aanvallen wist terug te dringen, werd het spannend. Met het idee, alles of niets, werden er veel lange ballen gespeeld. Uit een van deze lange ballen wist Maud van dames 2 op hele mooie wijze binnen te schieten. 1-1! Na de aftrap floot de scheids direct af en was de reguliere speeltijd voorbij. Nu kwam het aan op penalty’s. Na ons laatste penalty avontuur in Beuningen en zonder enige oefening kon dit nog best eens spannend gaan worden. HHC nam de eerste penalty en die wist Pascal meteen te pakken. Toen onze eerste penalty in de goal ging, stonden we dus 0-1 voor. Alle verdere penals werden bij beide teams keurig ingeschoten, tot de 4e penal. Ommen mistte deze en de teller stond weer gelijk. De 5e penal werd aan beide kanten gescoord en we moesten dus door naar de volgende rondes. De 7e penal werd bij HHC gemist en dit zorgde ervoor dat wij de penaltyserie hebben gewonnen! Hierdoor zijn we door in de beker. Onze volgende tegenstander is nog niet bekend, maar a.s. zaterdag gaan we eerst verder met de competitie. Om 11:30 worden we in Putten verwacht en gaan we er weer alles aan doen om de 3 punten mee naar Ommen te nemen.