Ommen 19-1 doet mee voor het kampioenschap

18 november 2023 12:30

G.J.A. de Jong

Opstelling

Ommen doet nog steeds mee voor het kampioenschap

Op zaterdag 18 november speelde we onze 4e competitiewedstrijd tegen Den Ham 019-1. Den Ham stond koploper met 9 punten en door het puntenverlies in Dedemsvaart stond Ommen op plek 3 met 6 punten. Wij moest hoe dan ook winnen om nog mee te doen voor het kampioenschap.

In de eerste helft begonnen we erg sterk aan de wedstrijd. Den Ham zakte in waardoor wij veel aan de bal waren. Dit leidde tot af en toe wat kansjes maar niks speciaals. Totdat in de 25ste minuut Ruben een voorzet gaf en die slecht wordt weggewerkt door Den Ham. Hierdoor kon Koen schieten, maar schoot op de keeper en ook de rebound van Dylan gaat tegen de keeper. Net voor rust hebben wij een ingooi op eigen helft maar die wordt niet goed weggewerkt door Jesse. Hierdoor krijgt Den Ham een kans en die vliegt er gelijk in door een  foutje van onze keeper. Ook gaan we met 0-1 rusten.

In de tweede helft wisten wij gewoon dat wij een schepje erboven op moesten gooien. Dit gebeurde eigenlijk direct. We begonnen dominanter te voetballen en speelden veel op de helft van Den Ham. Uiteindelijk leidde dit tot kansjes maar nog niet grote kansen. Rond de 70ste minuut spelen we goed onder de druk van Den Ham vandaan en kan Berger 1 op 1 op de keeper aangaan. Berger wist hier wel raad mee, waardoor Ommen op de 1-1 kwam. Ommen was gretig en wou meer. Een paar minuten later geeft Koen een geweldige voorzet en Pepijn die opduikt in de 16, schiet de bal geweldig binnen waardoor wij op een 2-1 voorsprong kwamen. Den Ham verzwakte en Ommen werd sterker. Paar minuten later speelde Mathijs de bal lang en uit de kluts valt die voor de voeten van Dylan. Dylan schiet de bal met links binnen, waardoor we op een 3-1 voorsprong kwamen. Ommen drukte door en kwam eigenlijk niet meer in problemen. Dit leidde zelfs nog tot de 4-1 die werd benut door Ramon, die geweldig inviel als een echte nummer 10. Uiteindelijk bleef dit ook de stand en wint Ommen verdient op basis van de tweede helft van Den Ham.

Volgende week spelen wij uit tegen HHC 019-2. Ook deze wedstrijd moet gewonnen worden om te  blijven meedoen met het kampioenschap.