Landsheerlaan 42 -44
8016KH
ZWOLLE
tel. 038-4601252

Op het programma stond alweer een wedstrijd tegen een Zwolse ploeg, ditmaal was ZAC aan de beurt. Het team stond op de ranglijst net boven FC Ommen JO13-1, dus het beloofde een spannende pot te worden. Langs de lijn was het bitterkoud, met een waterig zonnetje dat zich vaak verschuilde achter een van de vele voorbijdrijvende wolken. Het was te hopen dat onze boys ons zouden gaan vermaken met een hartverwarmende show.

Wat we te zien kregen was de strijd tussen twee teams die een verbeten gevecht voerden om de drie punten. Het niveau was daardoor niet zo hoog als we gewend zijn van onze kanjers. Geen vloeiende aanvallen waarbij de bal in een keer van de ene naar de andere speler werd getikt, want keer op keer werd de aanval onderbroken door een tegenstander. Het spel leverde voor beide teams daardoor nauwelijks vermeldenswaardige kansen op. In het eerste kwartier kreeg Tim een goede scoringskans na een mooie pass van Jordi, maar helaas werd deze gemist. De leiders wisselden twee spelers: Joeri en Jesse liepen zich warm en mochten in de 21e minuut de arena betreden, Tygo en Tim kregen even rust.

Eindelijk kregen we dan de eerste corner van de wedstrijd die (natuurlijk) door Jordi werd genomen. Uiteraard probeerde hij weer eens de keeper te verrassen met een indraaiende hoge bal, zijn specialiteit sinds enkele weken, maar dat lukte dit keer niet helemaal: de bal viel bij de tweede paal voor de voeten van Kylian, maar het lukte hem niet om deze in het netje te deponeren, jammer! In de 28e minuut kregen de Ommer strijders de tweede corner, maar ook hier kwam geen doelpunt uit voort. Inmiddels was het lichtjes gaan regenen. Buienradar gaf aan dat de eerste bui pas na het middaguur zou vallen, zo wisten meerdere meegereisde supporters te melden. Wellicht klopte dat wel voor Ommen, waar ze…. (waar zit nou in hemelsnaam dat kommaatje dat ik nodig heb om s ochtends goed te typen?…Oké, dan niet)… deze ochtend thuis buienradar hadden geraadpleegd. Dus, helaas stonden meerdere Ommenaren eerst in een lichte regenbui, maar even later was zo ongeveer iedereen kletsnat van de hoosbui die extra leuk werd door de harde en vooral koude wind en het gebrek aan meegenomen parapluus.

Toen het eindelijk rust werd, kon iedereen snel de kantine opzoeken om lekker warm en droog te worden. De koffie en de warmte van de radiatoren smaakten ons goed. Ook de grensrechter beviel het prima op het droge, tot het moment dat hij een telefoontje kreeg met het verzoek om op het veld te verschijnen, want de wedstrijd was inmiddels alweer begonnen.

Het spel werd voorgezet zoals dat was geëindigd voor de rust: er werd keihard gewerkt om het gewenste resultaat te behalen. Heel vaak werd door de Ommer voetballers een lange bal gegeven maar of de duvel ermee speelde: iedere keer werd deze door de tegenpartij onderschept. De strijd op het middenveld was keihard maar toch fair, van beide kanten. De Ommer fans stonden na de rust nog maar goed en wel aan de zijlijn, toen een aanval op het Zwolse doel strandde bij de keeper, die de bal wegschoot. Helaas voor hem ging de bal linea recta naar Jesse, die zijn kans rook: de keeper stond vlak bij de 16 meterlijn en met een perfecte lob verschalkte Jesse de snel teruglopende doelverdediger en konden we de 0-1 noteren!

Grote vreugde bij ons en grote teleurstelling bij de jongens uit Zwolle. ZAC probeerde nog terug te komen door er een schepje bovenop te doen, maar het mocht niet baten, de drie punten gingen mee naar Ommen! Tevreden kon iedereen terugzien op een geslaagde missie. Het spelniveau was wellicht wat onder de maat wat passzuiverheid en samenspel betreft, maar dat werd door de Ommenaren ruimschoots gecompenseerd door de hoge inzet tot het laatste fluitsignaal toe.

Met name mag wat mij betreft nog het uitstekende keeperswerk van onze goalie genoemd worden. Jorden keerde iedere bal en ook een doorgebroken speler mocht van hem niet scoren. Waar het in meerdere wedstrijden fout ging dit seizoen, namelijk een snelle achterstand in het begin van de wedstrijd door een gebrek aan scherpte (te laat naar bed gegaan?), was vandaag helemaal geen sprake. We kunnen onze spelers en de beide coaches dan ook feliciteren met een overwinning op een tegenstander die lange tijd de nul vasthield, vooral ook door heel goed verdedigingswerk. Goed gedaan jongens, ga zo door! Ik kijk nu alweer uit naar volgende week.