ZWOLLE
tel. 038-4211708

Zonder de geblesseerde Viggo namen de mannen van Jaron en Jorn het deze zaterdag op tegen de
blauwhemden van WVF uit het Zwolse Westenholte. Het strijdtoneel was een kunstgrasveld dat
ondanks de vele regen er goed bij lag. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog en kwam zo af en
toe de zon nog voorzichtig tevoorschijn. Prima voetbalweer dus eigenlijk!

Maar zo begonnen onze boys nou niet bepaald. WVF liet vanaf de aftrap zien over een goed team te
beschikken, met een aantal technisch begaafde voetballers. Daarnaast wisten ze elkaar makkelijk te
vinden en waren ze ‘fel op de bal’. FC Ommen liet zich de kaas van het brood eten en startte niet
echt lekker. De wil was er wel – die is er altijd – maar we kwamen over het algemeen telkens een
stapje te laat. Dat dit dodelijk kon zijn, liet WVF al snel blijken: een aanval eindigde in onze zestien
waarbij een tegenstander alleen opdook voor Jorden en niet faalde: 1-0.

Verder was er veel strijd in de eerste helft, maar echt goede aanvallen en kansen waren niet te
tellen, van beide kanten niet. Het enige noemenswaardige feit was een afstandsschot van Jordi die
helaas via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde. Tja…, dan zit het ook net effe niet mee.

Tijdens zijn uitleg in de rust eiste trainer-coach Jaron in de tweede helft meer felheid en beter
voetbal. Want dat kunnen de Ommer jongens echt wel. Dat lieten ze ook zien. Het begin van het
tweede bedrijf was voor Ommen. Duels werden gewonnen en WVF werd teruggedrongen. Alleen
leidde dit nog niet tot kansen. Als dat ene balletje nou eens goed zou vallen….., dat was de gedachte.
En dan raad u het al: dan valt ie juist aan de andere kant: 2-0, eigenlijk uit het niets.

Toch lieten onze jongens de kop niet hangen. Sterker nog: ze reageerden direct door een paar
minuten later de aansluitingstreffer te maken. Tygo ronde van dichtbij keurig af, waardoor de 2-1 op
het bord kwam te staan. Echter reageerde ook de tegenstander hier direct weer op. Door wat
slordigheden viel de bal voor de voeten van een blauwhemd die al snel de 3-1 liet aantekenen. Nu
golfde het spel op en neer. Echt best was het van beide kanten niet meer, maar beide teams gingen
vol voor de punt(en).

Dat bleek helaas aan de vele blessures die deze zaterdag de wedstrijd ontsierden. Als in een slagveld
viel de ene na de andere speler om. Tussendoor zette Jordi FC Ommen nog wel op 3-2 door een
corner in de verre hoek te draaien. Wie weet, wie weet kunnen we dan toch nog met een punt
huiswaarts keren? Het antwoord kwam wederom van WVF: nee dus. Ommen speelde inmiddels alles
of niets, met 1 op 1 achterin. Vlak voor tijd besliste een lange bal de wedstrijd. De rappe WVF’er was
als eerste bij de bal en schoot de bal leep over onze uitgekomen keeper heen. Eindstand: 4-2.

Even de wonden likken en de teleurstelling verwerken boys. En dan volgende week er weer vol