Horsterhoekweg 9
7433SV
SCHALKHAAR
tel. 0570-623512

Uitslapen was er vandaag niet bij! Met zeer kleine oogjes en een snel ontbijtje moesten de acteurs van FC Ommen JO8-1 zich om 07:15 (!) uur melden op sportpark ‘Westbroek’ voor de uitwedstrijd naar Schalkhaar. De geboorteplaats van onder andere good old Jan van Dijk, Alfred Knippenberg en Mustafa Saymak.

Via een prachtige toeristische route van een kleine drie kwartier kwamen we aan op sportpark ‘de Horsterhoek’ voor de eerste competitiewedstijd in de 2e fase in de hoofdklasse.

Op zoek naar kleedkamer 7, schoenen aan, scheendekkers voor en iedereen hees zich in het zwart-geel-blauwe shirt met uiteraard het favoriete nummer op de achterzijde.

Er waren genoeg kunstgrasmatjes te vinden in Schalkhaar maar vandaag werd de wedstrijd afgewerkt op natuurgras, heerlijk!!

Om 08:30 uur was het dan zover en floot de goed leidende scheidsrechter, dhr. M. Spoelman, voor het begin van de wedstrijd.
Met Lasse op goal begon FC Ommen fel aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en ook in de omschakeling deed iedereen goed mee. Complimenten!
Dit resulteerde dan ook in een zeer snelle goal. In de 3e minuut ontving Jelle de bal op het middenveld, passeerde drie man en schoot de bal knap in de verre hoek, 0-1.
Met vooral de lange bal en een aantal kleine kansjes probeerde sv Schalkhaar de gelijkmaker te forceren. Maar dit lukte hen niet.

Tom Meulenkamp wisselde met Lasse en mocht onder de lat. De Ommenaren gingen door met waar ze gebleven waren, druk zetten in de voorste linie. Door het geweldig druk zetten van Freek ontfutselde hij de bal bij de verdedigers en kon zo de 0-2 binnen schieten!
In het verdere verloop van het tweede kwart kakte de mannen van coaches Biemans en Tip een beetje in.
Sv Schalkhaar maakte hier optimaal gebruik van en maakte in de 18e minuut via een intrap de 1-2 en in de 19e minuut via een lange bal naar voren de 2-2.

Het derde kwart ging Ivo op goal. Na een peptalk van coach Biemans moest het weer gebeuren! Met de harde werkers Tom Tip en Robin achterin moest het helemaal goed komen.
Via een intrap van Juul gevolgd door een mooie actie en voorzet was het voor Freek een koud kunstje om het leer tegen de touwen te werken. De voorsprong was weer terug, 2-3!

Freek op goal en gasgeven in het vierde en laatste kwart! Met Tom Meulenkamp en Lasse als renpaarden voorin werd jacht gemaakt op de vierde treffer. Deze viel al heel snel. In de 31e minuut was het Jelle die een mooie rush langs de zijlijn maakte en de bal over de keeper in de verre hoek wist te krijgen, mooie goal, 2-4.
Nog geen twee minuten later maakte Jelle zijn derde van de middag. Na zeer knap werk van Lasse, die zichzelf geweldig vrij draaide en de bal op de lat schoot, kon Jelle de bal binnentikken en was de winst binnen!
Ook Ivo wilde graag zijn goaltje meepikken, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Een schot met links in de handen van de keeper, met links op de paal en met rechts net naast. Zonde.
Het laatste wapenfeit was voor Lasse, die werd weggestoken via een geweldige steekbal van Ivo, maar zijn schot eindigde net naast de goal.

Mooie pot van beide kanten, maar een verdiende overwinning voor FC Ommen!

Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd. Bon Boys is dan de tegenstander. Gelukkig kunnen we nu wel uitslapen, aanvang wedstrijd 10:00 uur. Entree gratis!