ALMELO
tel. 0546-827016 (geen)

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau op het programma.
Iedereen is keurig op tijd, ondanks het vroege tijdstip (wat overigens nog eerder had kunnen zijn, maar gelukkig op het laatste moment toch een uurtje naar achteren verplaatst).

Om 9:30 uur klinkt het fluitsignaal in het Erve Asito stadion. De 2e keer dat we in dit stadion mogen spelen. Super leuk! De vorige keer speelden we tegen de MO15-2 van ON. Toen waren we duidelijk de (veel) sterkere partij. Die wedstrijd wisten we gemakkelijk met ruime cijfers te winnen.
Maar als gezegd dat was tegen het 2e team.
Nu tegen het 1e team, dat weliswaar de eerste 2 wedstrijden heeft verloren, maar niet met heel ruime cijfers. Over het algemeen zijn alle teams ook wel aan elkaar gewaagd.
We gingen er dan ook vanuit dat dit geen makkie zou worden. En dat werd het ook beslist niet.

ON begint heel sterk en fel aan de wedstrijd en blijkt een heel goed voetballend team te zijn. Ze zitten er erg kort op en daardoor komen wij moeilijk aan voetballen toe. Dit resulteert in de 14e minuut in een (terechte) 1-0 voorsprong voor ON.

Er zijn een paar speelsters die individueel erg sterk zijn. We hebben moeite om de duels te winnen. Maar gedurende de 1e helft gaat dat wel steeds beter. We weten zelf ook een paar goede kansen te creëren maar we weten hier nog niet uit te scoren. Met een 1-0 achterstand gaan we de rust in. De tweede helft laat een heel ander beeld zien. Er worden meer duels gewonnen en we komen meer aan voetballen toe.

In de 40e minuut wordt dit bekroond met de gelijkmaker. Anke zoekt middels een goede actie de achterlijn op geeft een mooie voorzet.
Het is Isa die de voorzet hard binnen weet te schieten!
Mooie aanval, die ons terecht op gelijke hoogte brengt.
Achterin staat de verdediging goed. Er wordt heel weinig weg gegeven.

In het verdere verloop worden er nog wel wat kansen gecreëerd maar het blijft 1-1.

Mooie wedstrijd, waarin we veerkracht hebben getoond en ons knap in de wedstrijd terug gevochten hebben.

Volgende week spelen we thuis tegen ATC.