ATC '65 MO15-1

Hoofdklasse (2e fase) G

25 november 2023 10:30

M Dankelman

Zaterdag mochten we het thuis opnemen tegen ATC'65 uit Hengelo. Een belangrijke wedstrijd aangezien ATC'65 nog ongeslagen is deze fase(wel een wedstrijd minder gespeeld).

Onder gure omstandigheden (koude wind en af en toe regen) begonnen we aan de wedstrijd. Eerste minuten waren wij vooral aan de bal, maar meteen de 1e aanval van ATC wordt in de 4e minuut binnen geschoten 0-1 achter en de domper wordt 2 minuten later nog groter doordat ook de 0-2 valt.
Achterin geven we de tegenstander net wat teveel ruimte waardoor ze mogelijkheden krijgen.
Wakker geschud door deze snelle achterstand worden de ruggen gerecht en gaan we niet bij de pakken neerzitten maar doen er een schepje bovenop.
In de 10e minuut levert dit door mooi combinatie voetbal de aansluitende treffer op: 1-2 door Anke.
En een kleine 10 minuten later weet Ieke de gelijkmaker binnen te schieten.
We blijven als team samen goed voetballen en zitten kort op de tegenstander waardoor er ook nagenoeg niets meer wordt weggegeven.
Vlak voor rust wordt een corner van Ieke vanuit de kluts mooi binnengetikt door Anke en een minuut later is het Carlijn die een mooie voorzet van Anke binnen weet te schieten. Met 4-2 gaan we de rust in.
Na rust gaan we in dezelfde lijn verder en wordt ATC niet meer echt gevaarlijk wat ook zeker een verdienste is van de verdediging die er goed kort op zit. Ook op het middenveld is Ommen de sterkere partij. Doordat we er zo kort opzitten komt ATC weinig aan voetballen toe.
We weten elkaar goed te vinden met mooie combinaties wat uiteindelijk nog 2 doelpunten oplevert: het is Leah die in de 42e minuut de 5-2 fraai binnen schiet en Carlijn weet uiteindelijk na een  mooi opgezette aanval de 6-2 binnen te schieten.
Na een moeizame start wederom een uitstekende prestatie!
Volgende week spelen we thuis tegen Ter Apel om 10.30uur.