Jorn

Jorian – Wesley P. – Tom – Ramon – Wesley H.

Stein – Tijn – Pepijn

Milan – Julian

De bewogen eerste seizoenshelft, waarin er tot deze zaterdag maar liefst 38 verschillende spelers werden gebruikt door het tweede van FC Ommen, werd afgesloten tegen competitiegenoot VV Hellendoorn 2. Ditmaal niet voor de competitie maar voor de beker. De laatste paar seizoenen werden de wedstrijden tegen Hellendoorn vaak door 1 doelpunt beslist of de krachtmetingen eindigen in een gelijkspel. Ommen 2 wist dus wat men te wachten stond, scherp beginnen en dit de gehele wedstrijd volhouden.

Ommen begon de wedstrijd heel scherp. In de eerste paar minuten ontstonden er een paar grote kansen echter werden deze helaas gemist. Hellendoorn gokte vooral op de snelheid van de buitenspelers en stond flink onder druk echter na circa 20 minuten kwam dan toch de eerste kans voor Hellendoorn. En zoals het vaker gaat, als je de kansen zelf niet maakt dan gaat ie er aan de andere kant in. De defensie van de FC stond niet goed en hier profiteerde de aangesloten middenvelder van Hellendoorn van 1-0. Na deze 1-0 was Ommen de weg een beetje kwijt, het liep de rest van de eerste helft achter de feiten aan en kwam niet meer in de wedstrijd. Ommen werd in de eerst helft niet meer gevaarlijk en kwam zelf een paar keer goed weg, dit kwam mede door de vele lopende middenvelders van Hellendoorn. Na 30 minuten moest Jorian de strijd staken door een hamstringblessure, Joost was zijn vervanger.

In de rust werd er aanvallend gewisseld door Tom naar het middenveld te schuiven, Jaron werd op de rechtsbackpositie geposeerd en Tijn bleef in de kleedkamer achter. Tijdens de thee werd er afgesproken om ons terug te vechten in de wedstrijd en elk duel vol overgave in te gaan. Dit was nog niet direct terug te zien in de tweede helft. Er werd een paar keer slordig uitverdedigd en hierdoor werd Hellendoorn direct gevaarlijk. Dit leidde in de 55e minuut de 2-0 in. De spits veroverde op 40 meter van de goal de bal en dribbelde langs 3 verdedigers om vervolgens Jorn te verschalken, 2-0. In minuut 60 werd Koen (speler nummer 42!! van de eerste seizoenshelft) ingebracht voor Milan om zo nog iets extra’s voorin te forceren. In plaats van het koppie te laten hangen begon de FC in de duels te komen en ontstond er een ware vechtwedstrijd. Veel duels werden gewonnen en het tweede toonde karakter. Dit leidde ook tot meer mogelijkheden, Stein kwam een teenlengte te kort om een goede voorzet van Wesley H binnen te werken en een kopbal ging net over. Tot minuut 80 toen Koen zich los wurmde van zijn tegenstander en 1 op 1 met de keeper en de bal op het aluminium mikte, de bal kwam terug het veld in en Stein stond precies op de goede plek om het leer tegen te touwen te werken, 2-1!! Kan het dan toch nog? Het spel golfde op en neer waarbij Ommen gevaarlijker was tot de spits van Hellendoorn 1 op 1 kwam met Jorn, de spits mikte echter naast. In de 90e minuut kwam Julian nog vrij voor de keeper echter mikte hij net naast.

Afgelopen… FC Ommen rechtte de rug goed echter kwam het net te kort tegen Hellendoorn en ligt het uit de beker.

Het tweede is toe aan een welverdiende winterstop op 6 januari is er uiteraard de snertloop en op 13 januari zal het eerste oefenduel na de winterstop plaatsvinden tegen Bruchterveld, we zien jullie dan graag om 12:30.