FC Ommen JO19-2 pakt Kampioenschap na winst op koploper!

3e klasse (2e fase) 02

20 december 2023 19:30

Anoniem

Sportpark Gerner

Woensdagavond 20 december speelden wij onze inhaal wedstrijd uit tegen FC Dalfsen JO19-2.Wetende dat zowel Dalfsen maar ook wij met 3 punten Kampioen waren.

De weergoden zaten ons niet mee, het weer was bar en boos. De barman bij Dalfsen wist ons nog enige moed in te praten door te zeggen dat het rond 20:15 droog zou worden. Het waren bemoedigde woorden maar we hebben het de hele avond niet droog gehad!

Maar goed na een mooi weekend waarbij de boys met de spelersbus van Heracles afreisde naar Lemelerveld en er met de volle buit van doorgingen. Dit later meer dan uitbundig te hebben gevierd was het nu weer serieus.

Na een slechte 1e fase van de competitie waren we voor de 2e fase een klasse lager ingedeeld. Hierbij was het niet vanzelf sprekend dat we maar even Kampioen zouden worden. Na 2 goede wedstrijden gingen we in de derde wedstrijd met 5-1 onderuit bij Marienberg JO19-1 .

De wedstrijden die daarop volgden werden gewonnen waardoor we bovenin bleven meedraaien en er wellicht een Kampioenschap in zat.

Met een stand waarbij FC Ommen JO19-2 4 wedstrijden had gespeeld met 9 punten had Dalfsen 5 wedstrijden gespeeld en 10 punten en stond hiermee bovenaan.

Bij winst waren wij de Kampioen, maar bij winst van Dalfsen was Dalfsen Kampioen. Bij aankomst zagen wij de nodige “geel gouden rakkers” in de kratten uit Enschede al ruimschoots opgestapeld in de kleedkamer van Dalfsen staan……echter zou het i.p.v. Kampioensbier “Troost” bier worden voor Dalfsen!

De mannen waren meer dan gemotiveerd deze avond, dit was de wedstrijd der wedstrijden wat je altijd bij zal blijven vertelde mede leider Marco Puma vanuit zijn eigen jeugd herinneringen, en daar sluit ik mij bij aan. Met 17 man was verzaken er niet bij, wissel mogelijkheden genoeg waren onze laatste woorden om de boys vervolgens richting het veld te sturen.

Vanaf de eerste minuut waren we de bovenliggende partij, met dit keer een verdediging die stond als een huis, geen doorkomen aan! De teamspirit was goed nu nog een doelpunt…… het bleef lang 0-0.

In de tweede helft kwam de bevrijdende 0-1 vanuit een vrije trap genomen door Kevin waarna niet veel later Quint een bekeken schot in de verre hoek plaatste 0-2. Niet veel later wist Dalfsen te scoren 1-2….de spanning was terug in de wedstrijd met nog ongeveer 12 minuten te spelen.  Het was zo mee en dan ff billenknijpen maar we wisten als TEAM de 1-2 vast te houden waarmee we uiteindelijk het jaar konden afsluiten met een verdiend KAMPIOENSCHAP !!!!

Dank aan de vele meegereisde ouders en hun support tijdens de wedstrijd en ondanks het weer, TOP!

TOP gedaan en op naar het nieuwe seizoen in 2024, en dank aan Jan Warmelink voor het nog even openhouden van de kantine.

JO19-2.jpgNamens  Leiders, trainers en spelers van O19-2  hele fijne feestdagen !!