19-1 begint met gelijkspel in de 4e divisie

B.A. Brinkman

Opstelling

Zaterdag 3 februari was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van FC Ommen
JO19-1 tegen FC Zutphen JO19-1 in de 4de divisie.

De aftrap van de wedstrijd was om 12:30. De wedstrijd begon voor FC Ommen 19-1 niet heel sterk. Binnen 10 minuten had Zutphen een vrijetrap dicht bij de zestien. Ze namen de vrijetrap en een mooie ingestudeerde vrijetrap zorgde ervoor dat Zutphen snel op 0-1 voorsprong kwam. Voor de rest van de eerste helft waren er nog wat kansen voor Zutphen maar ze konden er geen profijt maken. Ommen begon steeds meer in de wedstrijd te komen en begonnen ook steeds meer kansen te krijgen. Maar aan beide kanten ging er niks in dus we ginegn de rust in met een 0-1 voor Zutphen

De 2de helft begon en Ommen begint steeds meer in de wedstrijd te komen. Zutphen speelde vaak op de counter maar door goede samenwerking van de 2 centrale verdedigers en de keeper wisten ze niet te scoren. Ommen begon Zutphen aardig wek te tikken op het middenveld en door een goede opbouw van Mathijs Schottert wist SIlvan Ronde voor voorgeven van Milan Berger de 1-1 binnen te leggen. Ommen kreeg een goede boost van de goal en na een spannende 15 minuten wist Silvan door een diepte bal 1 op 1 te gaan met de keeper van Zutphen, de rechtsbuiten Koen Brandwacht was ook mee met de aanval en Silvan kan de bal langs de keeper passen richting Koen die de bal op leeg doel binnen weet te schieten, 2-1. Ommen komt op voorsprong een gaat inzakken om nog een goal te voorkomen. Maar door een overtreding van Milan komt er een vrijetrap op randje zestien, Zutphen geeft de bal voor word aangetikt en de bal vliegt erin. De aftrap word gegeven en de scheidrechter fluit gelijk af. De eindstand is 2-2.