tel. 038-3765255

Zaterdagochtend 09.15 uur tijd om te verzamelen op de parkeerplaats van ons sportpark om deze ochtend te voetballen in Wezep.
Helaas hebben we toch een paar afzeggingen maar hierdoor vertrekken we vandaag met 14 ipv 17 man.
Dit is voor ons als technische staf wel wat makkelijker met wisselen.
Vorige week hebben we met ons fanatieke spel de tegenstander omver geblazen dus dit wilde we uiteraard vandaag weer zien.
Eenmaal op het veld was de tegenstander al druk bezig met de warming-up.
Allemaal een kop groter dan onze jongens maar hier worden we niet bang van hoor.
Wel van de trainer van de tegenstander.
Deze beste man schreeuwde en tierde zo erg dat je wel dacht van kerl doe is normaal joh.
Tijdens de wedstrijd oke je doet maar, maar het was nog maar de warming-up.

Nadat de scheids ook gearriveerd was en de tegenstander weer uit de kleedkamer was gekomen (voor de laatste donderpreek) begonnen we dan eindelijk aan de wedstrijd.
Deze was nog geen paar minuten bezig of we kregen al het gevoel dat we vandaag niet gingen verliezen.
Want als je een aapje een fietsie geeft gaat die echt niet fietsen.
Dus een donderpreek bij jongens die graag voor de lol voetballen kan ook averechts werken en dat hebben we vandaag gezien.
De tegenstander liep al binnen een paar minuten verslagen rond en konden het nog enigzins goed maken met duwen en schoppen tegen onze jongens.
Dit werd helaas niet altijd goed beoordeeld door de scheidsrechter van WHC.
Soms heb je dat he een leidsman die fluit met het hart en niet met het hoofd.
Maar ook dit deed ons in het veld niet zoveel en we speelde vrij simpel onder al het geschop uit.
Iets wat we maandag voor het eerst op de training geoefend hadden kwam vandaag al geregeld op de mat en het was wachten op de 0-1.
Deze 0-1 werd dan eindelijk na zo'n 20 minuten gemaakt nadat Dean vrij simpel door hun laatste linie wandelde en bekwaam afrondde.
En door op naar de 2de.
Paar minuutjes voor rust kon zelfs het hart van de scheids een overtreding van zijn jongens niet ontgaan en kregen we eindelijk een vrije bal mee op 25 meter van hun doel.
Denk dat de scheidsrechter deze afstand wel veilig genoeg vond om te fluiten.
Jammer joh wij hebben Ahmed en deze zorgt er dan ook persoonlijk voor dat de scheids niet meer zo dichtbij hun goal voor een vrije bal floot.
Want Ahmed legt deze bal ook zo mooi over de keeper heen die iets te ver van zijn lijn stond om voor rust al de wedstrijd in de tas te hebben.
0-2 Ahmed.

Rust.

De 2de helft begon iets later iedereen stond al op het veld behalve de tegenstander. Reden???
Zouden wel weer een donder preek krijgen of misschien wel hele tactische foefjes leren om ons te bestrijden.
Nou het 2de was het geval ze moesten namelijk allemaal helemaal stil staan en dan ineens, wanneer de BRULAAP langs de lijn begon te schreeuwen "NU" met z'n allen op de bal.
Ge -wel -dig wat een brilliant idee om dit zo te doen.
Echt we waren allemaal helemaal perplex.
Of....
Nee sorry we speelde rustig de bal naar elkaar toe en hun mochten heerlijk met z'n allen achter ons aan hobbelen.
Na enige tijd verzilverde we eindelijk onze zoveelste kans doordat we via een corner de 0-3 er in legden.
Een corner die genomen werd door Baz Zijlstra door ongeveer 4 verdedigers werd gemist en hierdoor aan de andere kant van de 16 belande in de voeten van zijn kleine tweelingbroer Bouwe en deze met een bekeken schot de wedstrijd in het slot schoot.
Hierna miste we helaas toch nog wel een paar grote kansen en vloeide de krachten wel een beetje weg.
Dus liepen we helaas niet naar een hele grote uitslag maar kon zelfs WHC in de laatste minuut 1 van hun spaarzame momenten toch afwerken en werd de einduitslag hierdoor op 1-3 gezet.
Via deze weg wil ik dhr van de Beek weer bedanken voor zijn vlag kunsten en de andere ouders weer bedanken voor het vervoeren van onze jongens naar Wezep en terug.