JO 15-3 hebben in de rust de punten al in de tas

Nieuwleusen SV JO15-3

5e klasse (3e fase) 6

9 maart 2024 10:30

L. Valk

Deze zonnige zaterdag begon nog wel met een lage temperatuur op het moment dat jo15-3 aan mochten treden tegen Nieuwleusen 15-3.
Een tegenstander waar we onze aller eerste wedstrijd van dit seizoen ook tegen moesten bewijzen.
Dit liep niet zo heel goed af en dropen toen met een 6-1 nederlaag van het veld.
Maar ja, nieuwe ronde, nieuwe kansen.
We zijn nu een klein half jaar verder en staan er nu gewoon veel beter op.
Waar we dit seizoen onze focus op leggen tijdens de trainingen komt steeds meer op zaterdag tot uiting.
Bijna iedereen was vandaag aanwezig wat dus ook voor een beter veldbezetting zorgde.
Onze scheidsrechter(dhr L. Valk) was al mooi vroeg aanwezig dus kon hij mooi op het juiste tijdstip beginnen aan de wedstrijd.
Hierbij werd hij ondersteund door dhr D van de Poppe als assistent scheidsrechter bij deze ook direct bedankt.
Al snel was het duidelijk dat wij een beste ontwikkeling hebben doorgemaakt en hoeven we ook zeker niet bang te zijn voor dit Nieuwleusen.
We zijn de baas op het veld en kunnen vrij makkelijk balbezit houden of snel weer veroveren.
Heel af en toe komt de tegenstander er eens door maar worden de gaten vakkundig door Bouwe, Hielke, Mathijs en Bas dichtgelopen.
En als ze dan iedereen wel voorbij waren moesten ze uiteraard nog langs onze sluitpost en die laat zich ook niet zo makkelijk passeren.
Maar ja het blijft wel erg lang 0-0 en met nog minder dan 10 minuten op de klok mogen we het veldoverwicht toch echt wel benutten en voor rust toch een doelpuntje meepikken.
Dit gebeurd gelukkig ook nog, sterker er gaan er voor rust nog 3 in.
De 1-0 komt op het scorebord na goed doorgaan van Dean die de bal pamklaar legt voor Tobias die deze open kans niet laat liggen.

1-0 Tobias

Nog geen 2 minuten later frommeld Ahmed zich gemakkelijk door hun defensie en schiet van bijna op de achterlijn het balletje achter hun keeper.

2-0 Ahmed

Zo dit geeft iets meer de veldverhouding weer als we zo aan de thee gaan.
Maar ja hier is Bjorn het eigenlijk niet mee eens en wanneer de bal achter de verdediging valt vind hij dat er wel even een beste sprint getrokken kan worden richting hun doel.
En na de bevrijdende goal een week geleden loopt hij nu ook iets zelfverzekerder richting dat doel om af te werken.

3-0 Bjorn

Na dit doelpunt vind dhr Valk het tijd worden voor een warm kopje thee en fluit dan ook voor de rust.
Omdat het aardig druk is op het sportpark moeten we de thee even in een andere kleedkamer nuttigen maar ja boeien we staan toch voor.

Na een korte onderbreking beginnen we aan de 2de helft.
Eigenlijk hebben we de punten al in de tas en hoeven we niet zo bang te zijn voor een tegen goal.
Zoveel hadden ze namelijk niet laten zien en kansen tegen hebben we eigenlijk helemaal niet gehad.

De 2de helft was voor ons als staf dan ook meer wisselen dan aanwijzingen geven.
Wie moet er nog in en wie heeft al redelijk wat minuten gemaakt.
Soms is het best moeilijk want willen winnen zit toch in het aard van het beestje maar iedereen laten voetballen is ook belangrijk.
Dat was af en toe dus een beetje puzzelen maar ook dat lukte redelijk tot goed.
Maar ja veel wisselen zie je natuurlijk altijd terug in het spel en verzwakte we toch een beetje wat er voor heeft gezorgd dat we niet verder uitliepen.
Beter nog vlak voor het einde van de wedstrijd lopen we toch nog tegen een tegentreffer aan.
Nadat Jorne een bal goed pakt komt die toch in de kluts nog terug richting doel en valt die er pardoes in.
Dit geeft hoop bij Nieuwleusen en al schreeuwend dat het nog kan lopen ze terug naar eigen helft.
Maar sorry jongens veel meer dan dit doelpunt zat er toch echt niet in en zou ook eigenlijk niet verdiend zijn.
Met een nog een paar minuten na dit doelpunt te hebben gespeeld vond onze scheidsrechter het ook wel welletjes geweest en floot voor het einde.
Wederom een overwinning voor onze jongens en we hebben nu na 5 wedstrijden 13 punten.
Onze trouwe toeschouwers waar er weer veel van waren kunnen nu weer met een goed gevoel naar huis terugkeren.

Volgende week een zware beproeving in en tegen Dedemsvaart deze jongens doen het deze competitie ook erg goed dus dit wordt een erg belangrijke uitwedstrijd.
Hopelijk doen we daar wat we de laatste tijd meer doen en dat is 3 puntjes in de tas stoppen.
Ook hier komt uiteraard weer een verslag van.