8024AE
ZWOLLE
tel. 038-4551067

Zaterdag 9 maart stond de laatste uitwedstrijd van de 3e fase op de rol.

Op naar het Zwolse Berkum, waar de degens gekruist werden met de plaatselijke JO8-1.

Een heerlijk zonnetje verwarmde de “Oldengarm Arena”. Het ‘stadionnetje’ van de jeugd van Berkum wat zou dienen als strijdtoneel deze ochtend.

Om (pas) 11:32 uur floot de jonge prima leidende scheidsrechter voor de aftrap.

Met Lasse op doel begon FC Ommen het 1e kwart met veel druk naar voren. FC Ommen had veelvuldig de bal en was daardoor veel in de aanval.

In de 4e minuut ontfutselde Robin de bal en met een zeer bekeken steekpass kon hij Ivo bereiken die de bal helaas in het zijnet schoot.

Twee minuten later was het wel raak. Een puik afstandsschot van Ivo resulteerde in de 0-1

Het tweede kwart was Robin de keeper.

In de 12e een prachtige scrimmage voor het doel van de thuisclub. De bal werd ter nauwer nood weggewerkt door Berkum, maar deze belande bij Jelle die er 0-2 van kon maken.

Een minuut later was het Ivo die met een mooi schot de stand op 0-3 bracht.

Kort daarna kreeg FC Ommen een corner. Nemer Tom M. kreeg de bal bij Freek, die op zijn beurt de bal kon terugleggen op de inlopende Jelle. Helaas schoot hij de bal hoog over. Op dat moment werd er iets in het oor van de verslaggever gefluisterd. Het was de vader van de spits van Ommen: “wat een ontzettend slecht schot”. Dat hebben we maar niet gehoord! 😊

In de 16e minuut kon het kwakkelende Berkum iets terug doen. De keeper gaf een lange bal naar de spits die 1:1 op keeper Robin afging. Met een bekeken tikkie tussen de benen door kon Berkum de 1-3 aantekenen.

Twee minuten later weer een ouderwetse scrimmage voor het doel van de zwart-witten, helaas zonder positief resultaat voor de Ommenaren.

In het 3e kwart ruilden Tom M. en Robin van shirt.

Berkum had vertrouwen gekweekt uit hun doelpunt vlak voor rust en ging in de aanval. In de 21e minuut had Berkum zichzelf moeten belonen met een goal. Helaas voor hen spatte het harde schot op de lat uiteen.

Berkum ging rustig door met aanvallen en in de 23e minuut een mooi schot richting de linkeronderhoek. Met een geweldige redding met de voet van Tom M. bleef het doel schoon.

In de 27e minuut was het toch weer FC Ommen die een doelpunt wist te maken. Een lange bal op Ivo die goed doorging en met zijn grote teen de 1-4 kon binnentikken.

Twee minuten later een geweldige aanval over links. Van Juul naar Jelle en weer terug naar Juul die Ivo kon bereiken. Helaas ging de bal over het doel. Dit had een beter lot verdiend.

In de lange blessuretijd van het 3e kwart nog twee noemenswaardige acties.

Een vrije bal van Berkum valt over keeper Tom M. heen. Doelpunt zou je denken. Nee hoor, Ivo vliegt er naar toe en kan de bal op de doellijn wegkoppen. Waar een actie!!

Het 3e kwart eindigt met de 1-5 voor Ommen. Een mooie pass van Juul op Ivo die de bal over de keeper in het doel weet te krijgen.

Het 4e kwart ging Lasse weer onder de lat.

In de 32e minuut een geweldige flying save van Lasse! Gestrekt vliegend naar de linkeronderhoek weet hij de bal net naast het doel te tikken. Knappe en mooie actie!

Het goede druk zetten van Juul wordt in de 34e minuut beloond met een doelpunt, 1-6.

Een minuut later ligt de 1-7 ook al in het netje. Na een bekeken pass van Tom T tussen de verdediging van Berkum door kan Juul aanleggen en haar tweede doelpunt maken.

In de 39e een mooie actie van Jelle, doelpunt, 1-8.

Een minuutje later weer een mooie actie van Jelle. Hij weer met een perfecte voorzet Tom Tip te bereiken die het scorebord op 1-9 zet.

In de blessuretijd is het Tom Tip die Juul vrij voor het doel zet. Juul zet met haar doelpunt de eindstand op 1-10.

Volgende week de kampioenswedstrijd tegen WHC JO8-1.

Aanvang 08:45 uur op ons eigen sportpark Westbroek.

Komt allen om deze toppers aan te moedigen en ze naar de overwinning te schreeuwen!