De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Zaterdag mochten we voor de laatste keer dit seizoen weer richting Arnhem afreizen. Deze keer was de voor ons nog onbekende club FC Pinkenberg de tegenstander.
Het kostte wat moeite om een parkeerplekje te vinden in de bosrijke omgeving, maar uiteindelijk slaagde iedereen hier in en konden we op zoek naar de kleedkamer en het veld. Best een uitdaging bij een terrein wat door 3 clubs gedeeld wordt en waar je bij de ene club moet omkleden en bij de andere club moet voetballen. Maar uiteindelijk stonden we keurig op tijd omgekleed
op het juiste veld.

Na een praatje van de scheids en controle van de spelerspassen klonk het fluitsignaal om 12:00uur.
De wedstrijd ging aardig gelijk op, maar we merkten wel meteen dat we de middenvelders van de tegenstander weinig ruimte moesten geven. Daar kwam de eerste helft het meeste gevaar vandaan. We hadden de boel aardig onder controle en wisten zelf ook wel een aantal mooie aanvallen te creëren, maar helaas kwamen we voor rust toch op een 1-0 achterstand door een snelle aanval met een onhoudbaar schot.

Uiteraard een dikke domper, maar we gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven in de 2e helft hard vechten met en voor elkaar. Het fysieke spel werd in die 2e helft echter wel vaak afgefloten waardoor er ook wat ergenissen ontstonden aan onze zijde. Op die momenten moeten we proberen om iets meer de emoties in bedwang te houden en vooral lekker te blijven voetballen.

Eind van de 2e helft worden we wat sterker en hopen we op de gelijkmaker maar dit wordt nog een lastige opgave. Helemaal als Mila er vlak voor tijd af moet met een gele kaart na een nuttige tackel op de bal. Toch geloven we er met z'n allen nog in dat het kan en gaan we er nog vol voor. Dit wordt uiteindelijk beloond in de laatste minuut door een aanval waarin Anke op snelheid alleen op de keeper af kan gaan en de gelijkmaker feilloos binnen weet te schieten: op de valreep 1-1 wat gevierd wordt als een overwinning.

Het wordt nog even spannend als de scheidsrechter besluit er nog wat extra speeltijd aan toe te voegen, maar we weten de 1-1 op het scorebord te houden.
Verdiend resultaat na een spannende wedstrijd met een gelijkwaardige tegenstander.
Op naar volgende week: dan spelen we uit tegen WVF ⚽