60'

Hoofdklasse (3e fase) E

2 maart 2024 10:30

M Dankelman

Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen WVF op het programma. Voor ons een nog onbekende tegenstander, maar we weten dat er geen zwakke tegenstanders zijn in deze competitie en we wederom aan de bak moeten 💪🏼.

Fijn dat na maandenlange afwezigheid door een blessure Britt ook weer haar eerste minuten kan maken.
We gaan wel fanatiek van start, maar spelen wat slordig waardoor we niet echt in ons eigen spel komen.

Gelukkig weten we uit een standaard situatie na een klein kwartiertje toch op voorsprong te komen. Het is Isa die een fraaie corner van Ieke weet binnen te werken 1-0!
Het vervolg blijft wat slordig in deze fysieke wedstrijd met pittige duels en ook heel wat overtredingen. Iets voor rust levert een duidelijke overtreding in de 16 van WVF ons een penalty op die koelbloedig raak wordt geschoten door Mila.
Met 2-0 gaan we de rust in en is het voornemen om te proberen wat meer ons eigen spel te spelen maar het vervolg blijft slordig.

Iets na rust weet WVF zelfs de aansluitende treffer te maken vanuit een corner die door ons niet goed wordt weggewerkt 2-1. De mouwen worden nog eens opgestroopt en we blijven met elkaar hard werken. Helaas zijn we door blessures inmiddels ook door onze wissels heen, maar gelukkig komt Lise onze verdediging de laatste 20 minuten versterken. Het blijft een spannende wedstrijd tot we circa 10 minuten voor tijd de voorsprong uit weten te breiden naar 3-1. Wederom door een terechte penalty die foutloos wordt binnengeschoten door Mila: 3-1.

De wedstrijd is dan wel gespeeld, helemaal als Leah vlak daarna nog de 4-1 knap binnen weet te schieten.
4-1 is de eindstand. Zeker niet onze beste wedstrijd, maar de 3 punten verdiend gewonnen door hard te blijven werken.
Op naar volgende week! Dan spelen we wederom thuis, tegen Oranje Nassau. Onze laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.