Hoofdklasse (3e fase) E

13 april 2024 10:30

M Dankelman

Zaterdag mochten we het thuis opnemen tegen Pinkenberg.
De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel dus we wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden.

Gewaarschuwd begonnen we om 10.30 aan de wedstrijd in de stralende zon. We gingen fanatiek van start en probeerden goed druk te zetten. In de 9e minuut weet Anke op snelheid haar tegenstander af te troeven en de bal mooi voor te geven op Ieke wat de 1-0 oplevert. De wedstrijd gaat daarna verder gelijk op met wat kleine kansen aan beide kanten. In de 30e minuut is het wederom Anke die op snelheid door de verdediging heen weet te komen en weer goed voor geeft. Deze keer is het Leah die de voorzet binnen weet te schieten: 2-0, even wat meer lucht.

Helaas is dat maar van korte duur doordat Pinkenberg een paar minuten later de aansluitende treffer weet te maken, een iet wat ongelukkige goal: 2-1.
Met deze stand gaan we de rust in die we wel goed kunnen gebruiken: het is echt even wennen aan het warme weer.

Na de rust gaan we weer gretig verder en ligt de bal er na 5 minuten spelen al in: 3-1! Deze keer is het Anke die een voorzet van Ieke binnen weet te schieten:een mooi uitgespeelde aanval.
Het spel zakt daarna wat weg: het wordt wat slordiger en we wachten iets teveel af. Pinkenberg blijft er ook echt in geloven en weet de spanning helemaal terug te brengen door de 3-2 te maken. Het worden zo nog wat angstige minuten totdat Leah in de laatste minuut de bevrijdende 4-2 binnen weet te schieten na een mooie actie.
Weer 3 belangrijke punten binnen gehaald!

Aanstaande dinsdagavond wacht de volgende tegenstander alweer: dan spelen we thuis om 19.45 tegen Eldenia.