M Dankelman

Zaterdag kregen we een oude bekende op bezoek.
De Zweef uit Nijverdal (inmiddels een combinatie SVO de Zweef / DES).
In de eerste klasse hebben we al vaker tegen ze gevoetbald.
Met wisselend resultaat. Het waren wedstrijden waarin we aan elkaar gewaagd waren.
Aangezien de Zweef de vorige fase kampioen geworden was in de 1e klasse, mogen zij het nu ook in de hoofdklasse gaan proberen.
De 1e wedstrijd wist de Zweef meteen met ruime cijfers te winnen.
We zijn dus gewaarschuwd.
Maar hebben er vooral veel zin in. De sfeer vooraf in de kleedkamer is optimistisch. We gaan ervoor!

We beginnen fel aan de wedstrijd. Moet ook wel want De Zweef doet dat ook. Er wordt hard gewerkt. Ommen zit er kort op en weet veel duels te winnen. Helaas is de voortzetting daarna vaak wat slordig. Daardoor komen we niet echt aan lekker voetballen toe. Veel balverlies over en weer.  Dat balverlies wordt wel vaak weer goed gemaakt. Er wordt hard voor elkaar gewerkt.

Nog voor rust weet Ommen op voorsprong te komen. Na een goede aanval is het Leah die tot een schot op doel komt. De keeper redt in eerste instantie nog. Maar in de rebound weet Lisanne de bal alsnog binnen te tikken: 1-0 voor Ommen!
Met die 1-0 voorsprong gaan we de rust in.

De 2e helft laat een soortgelijk beeld zien. Heel mooi voetbal is het niet maar er wordt wederom hard gewerkt voor elkaar. We geven weinig echte kansen weg. En daar waar De Zweef nog wel een keer gevaarlijk wordt is het onze keepster Sterre die een tegendoelpunt weet te voorkomen.
Halverwege de 2e helft weten we de voorsprong te vergroten. Het is Emma die na een goede verdedigende actie de bal weet te veroveren. Ze weet de bal vrij te krijgen en schiet de bal met een prachtig afstandsschot binnen! Keeper kansloos. 2-0 voor FC Ommen.
In de resterende tijd weet Ommen niet veel meer te creëren. Maar dat hoeft ook niet. En we weten de nul te houden.
Niet onze beste wedstrijd maar wel heel hard gewerkt en een verdiende overwinning!