FC Ommen 8-1 begint fase 4 met een knappe overwinning

IJVV JO8-1

Ivo Kroon (schot)

Hoofdklasse (4e fase) 07

6 april 2024 8:45

Op zaterdagochtend 6 april stond de aftrap van fase 4 op het programma. Na het kampioenschap in fase 3 en de huldiging in de kantine op 23 maart stond er na 2 weken “rust” eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. In een nieuwe competitie tegen een aantal nieuwe tegenstanders stond de wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden op het programma.

In de week voorafgaand bleek dat Robin helaas afwezig zou zijn. Op dinsdag kwam daar nog een blessure van Lasse bij, wegens de wet AVG kunnen we hier niet te uitgebreid bij stil staan. Op zaterdag bleek dat Lasse helaas niet kon voetballen, maar alleen kon keepen. Super Lasse, je hebt een super goede pot gekeept!

Voordat de wedstrijd begon werd er nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Johan Schuurman. Alle 8 de teams verzamelden zich rondom de middencirkel waar ze gezamenlijk een minuut stil hielden. Mooi om de verbinding van alle teams te zien!

Op 8.45 uur werd er dan afgetrapt. FC Ommen begon sterk en zette IJVV direct vast. Na een mooie combinatie zette Jelle het op een lopen, omspeelde de tegenstander en schoot onberispelijk binnen, 1-0! Hierna kwam IJVV ook beter in de wedstrijd en liet zien ook prima te kunnen voetballen. IJVV probeerde ons ook vast te zetten. Hierdoor moest er wat anders bedacht worden. Na een splijtende pass van Lasse werd Jelle vrij voor het doel gezet. Zo’n buitenkansje kun je wel aan Jelle overlaten 2-0!

In het 2e kwart ging het gelijk op. Na een mooie dribbel van Juul werd wederom Jelle gevonden die zijn hattrick voltooide en de 3-0 op het scorebord zette. Ook IJVV wist in de laatste seconde nog te scoren, na een mooi getrapte corner werd de bal teruggespeeld en fantastisch binnen geschoten 3-1. Na dit doelpunt volgde het rust signaal.

Na rust viel gelijk de 3-2. IJVV zette volop druk, ontfutselde de bal en scoorde. Niets aan de hand. FC Ommen begon weer te voetballen zoals ze kunnen. Mooie combinaties volgenden met een aantal mooi kansen die helaas geen doelpunt opleverden.

In het 4e kwart begon FC Ommen weer prima te voetballen. Er werd goed gevoetbald, met mooie combinaties. Uit een prachtige aanval over meerdere schrijven werd de 4-2 gemaakt door Ivo. Dit was dan ook de eindstand.

Prachtig om te zien hoe alle spelers voor elkaar willen werken. Er werd als team gestreden met veel inzet, dit gecombineerd met goed voetbal leverde dan ook een terechte 4-2 overwinning op!